Ovu modnu aplikaciju mora imati svaka ekološki osviještena trendseterica
Ovu modnu aplikaciju mora imati svaka ekološki osviještena trendseterica

Ovu modnu aplikaciju mora imati svaka ekološki osviještena trendseterica

GREEN_300_listici_sredina

Nosite promjenu koju želite vidjeti.

U vrijeme kad moda sa sobom nosi katastrofalne posljedice i kad radnici u modnoj industriji i tvornicama zarađuju tek par dolara tjedno, došlo je na red neprestano preispitivanje svojih shopping navika.

Da li je stvarno samo bitno da ti neki odjevni komad samo dobro stoji, da je baš “good on you”?

Modna aplikacija Good on you zna da je odgovor na ovo pitanje – ne!

Globalna modna industrija ima ogroman problem sa zagađenjem, otpadom i kršenjem ljudskih prava. Kako biste saznali koliko su ekološki osviješteni vaši omiljeni brendovi, prodali komade koje više ne nosite i shvatili koliko je štete za prirodu prouzročila proizvodnja jedne jakne od poliestera, pomoći će vam ova aplikacija.

Good on you skupina je modnih profesionalaca, znanstvenika, pisaca i programera koji su se okupili kako bi potaknuli svijet na promjenu. Brinu za planet, ljude i životinje te žele živjeti u svijetu koji je održiv i pošten. Vodeći se time, shvatili su da je zajedništvo najsnažnije “oružje” kojim cijelu modnu industriju mogu natjerati da postane održivija i poštenija.

Kakvi su radni uvjeti u vašem omiljenom modnom brendu, koliko prirodnih resursa troše za proizvodnju jedne haljine, testiraju li na životinjama – ove i slične informacije nalaze se u bazi podataka ove aplikacije. “Ali kako znati što je dobro?”, pitate se. Good on you pročitao je sve ono između redaka odnosno između šavova. Pomoću tih informacija uz stručnu analizu svakom modnom brandu daju ocjenu. Na lako razumljiv način, Good On You vam otkriva najbolju i najpošteniju modu iz cijelog svijeta, a usput možete naučiti sve o etičnoj i održivoj modi.

Unutar aplikacije možete pronaći svoj omiljeni brend (Zara je, primjerice, ocijenjena kao “not good enough”, a H&M kao “it’s a start”) i otkriti kako se odnosi prema svojim radnicima, kakav utjecaj ostavlja na okoliš i kako se odnosi prema pravima životinja. Sjajan je to način za donošenja boljih odluka tijekom shoppinga jer promjena počinje od nas.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Good On You: Ethical Fashion (@goodonyou_app) on

U vrijeme kad moda sa sobom nosi katastrofalne posljedice i kad radnici u modnoj industriji i tvornicama zarađuju tek par dolara tjedno, došlo je na red neprestano preispitivanje svojih shopping navika. Zato Good On You modu čini transparentnijom, što će pravi eco-friendly ljubitelji mode cijeniti.

 

PHOTOS BY: Unsplash, Pexels / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.