00001192_p

Ovo su najsmješnije fotografije koje ćete danas vidjeti!

GREEN_300_listici_sredina

Povratak omiljenog foto natječaja

Objavljene su fotografije koje su ušle u uži izbor za najbolju komičnu fotografiju iz prirode. Žiri je danas otkrio 40 finalista ovogodišnjeg natječaja, a prije nego saznate pobjednike 8. prosinca, donosimo vam naše favorite.

Fotografiranje divljih životinja umjetnost je snimanja nekih od najrjeđih životinja na planetu u njihovom najveličanstvenijem izdanju. Fotografi provode mjesece u bespuću, tražeći savršene fotografije vrijedne nagrade. Međutim, postoji jedno natjecanje u fotografiranju životinja koje je drugačije od bilo kojeg drugog natjecanja.

Riječ je o Comedy Wildlife Awards u kojem fotografi diljem svijeta imaju zadatak uloviti najsmješnije trenutke u divljini i pokazati humorističnu stranu prirode. Nešto poput “Skrivene kamere”, ali sa životinjama.

Dodjelu nagrada Comedy Wildlife Photo Awards pokrenuli su 2015. fotografi Paul Joyson-Hicks i Tom Sullam jer su htjeli pokazati svjetliju stranu fotografija životinja. Dvojac se također nadao da bi kroz humor mogli privući pozornost javnosti i da bi ta ista javnost više zavoljela životinje i brinula se za njihovu dobrobit.

“Uz sve što se događa u svijetu, svima bi nam dobro došla doza zabave i smijeha, a ovogodišnji finalisti su nam to definitivno priuštili”, kaže sudac i osnivač CWPA-e Tom Sullam. “Fotografije vas nasmijavaju, ali i potiču da se zapitate o nevjerojatnim životinjama s kojima dijelimo ovaj planet”.

Ove godine natječaj podupire Whitley Fund for Nature (WFN), britansku dobrotvornu organizaciju koja radi na očuvanju okoliša diljem svijeta, donirajući 10% svojih donacija.

Prije nego što članovi žirija 8. prosinca objave pobjednike za 2022., javnost ima rok do 27. studenog nominirati omiljene fotografije glasovanjem na web stranici Comedy Photography Awards. Mi izdvajamo one fotografije koje su nasmijale nas u Green.hr redakciji.

Comedy Wildlife Awards

Not so cat-like reflexes / Jennifer Hadley 

Misleading african viewpoints / Jean-Jacques Alcalay

Jumping Jack / Alex Pansier

Pegasus: Actually an Indian sarus crane attacking a bluebull / Jagdeep Rajput

Talk To The Fin! / Jennifer Hadley

Fight Back: This salmon decide to punch the bear in the face / John Chaney

Excuse Me… Pardon Me! / Ryan Sims

It’s all kicking off! / Michael Eastwell

Keep calm and keep your head: Two King Penguins / Martin Grace

The Wink / Kevin Lohman

 Three headed / Paolo Mignosa

fotografije

PHOTOS BY: The Comedy Wildlife Photography Awards 2022 / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.