335606825_765091284797481_4172882923177976198_n

U bajkovitom dalmatinskom gradiću održava se jedan jako simpatičan eko festival

GREEN_300_listici_sredina

Šetnje uz Cetinu, servis bicikala, radionice...

Za posjetitelje su pripremili besplatne servise bicikala, radionice o održivosti, umjetnost i rukotvorine, eko štand s pitanjima i odgovorima, pješačke ture uz rijeku Cetinu, festival eko igračaka i igara te mjesta za sadnju drveća.

Grad nadomak Splita u zelenoj oazi Dalmatinske zagore, ovog će ljeta postati omiljena destinacija svim ljubiteljima ekologije. Naime, od 14. do 16. srpnja u Trilju će se održati Eko Festival i to u glavnom gradskom parku.

Riječ je o jedinstvenom festivalu u Hrvatskoj, prodajno-izložbenom sajmu koji će posjetiteljima ponuditi široku lepezu proizvoda i usluga vezanih za ekologiju i održivi način življenja. Pripremili su niz zanimljivih edukativnih radionica te bogat glazbeni program.

Obnovljivi izvori energije, korištenje alternativnog prijevoza, održivi razvoj, prihvaćanje eko-normi i edukacija o njihovoj važnosti, samo su dio tema koje će ovaj festival obuhvatiti u svom prvom izdanju.

Sav otpad na festivalu će se reciklirati 

Za posjetitelje su pripremili besplatne servise bicikala, radionice o održivosti, umjetnost i rukotvorine, eko štand s pitanjima i odgovorima, pješačke ture uz rijeku Cetinu, festival eko igračaka i igara te mjesta za sadnju drveća.

Osim toga, aktivnost sadnje bilja imat će za cilj posaditi više od tisuću biljaka raznih vrsta, dok će se sudionici poticati da voze svoje bicikle ili uhvate besplatni autobus od vlastite stanice do Trilja. S ciljem promicanja eko načina življenja i osvještavanja važnosti brige o okolišu, veliki naglasak stavit će se na čišćenje i recikliranje ambalaže na području održavanja festivala te će se sav otpad reciklirati ili kompostirati, a ne slati na odlagalište.

Solarni paneli za glazbeni program 

Budući da će festival uključivati i glazbeni program, za dio produkcije pokušat će se koristiti solarni izvori energije, kako bi se na taj način pokazale njihove mogućnosti u produkcijskom segmentu.

Eko Festival u Trilju

Način stvaranja pozitivne društvene promjene u okolišu koristeći različite proizvode i usluge glavni je cilj Trilj Eko Festivala, što će organizatori festivala, Turistička zajednica Trilj i Grad Trilj, prikazati na prvom izdanju ovog jedinstvenog prodajno-izložbenog sajma te ovaj bajkoviti dalmatinski gradić pretvoriti u središte eko-načina življenja, posvećenog očuvanju prirode.

Detalji festivalskog programa bit će otkriveni u narednim tjednima, a sve novosti moguće je pratiti na njihovim društvenim mrežama.

PHOTOS BY: Facebook - Trilj Eko Festival, TZ Trilj / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.