308213433_1538439213255183_2730431164070264530_n (1)

Ovo je novi električni bicikl za snijeg koji garantira zabavu: Pohvalio ga je i kritični Top Gear

GREEN_300_listici_sredina

Zagarantirana zabava

Potrebno je samo pet minuta da se čovjek navikne na vožnju snježnim biciklom. Sličan je motociklu, ali je električan i ne proizvodi štetne plinove.

Moonike, kako su ga nazvali, prvi je potpuno električni motorni bicikl za snijeg. Sličan je motornim sanjkama, a ove godine po prvi put kreće u Alpe. Električan je, ne stvara buku niti ispušne plinove. Ova francuska kreacija može postići brzinu od 42 km/h, a baterija mu traje tri sata. Težak je samo 87 kilograma, dakle tri puta lakši od običnih motornih saonica.

Četiri skijališta u austrijskim Alpama planiraju ovaj električni bicikl učiniti dostupnim posjetiteljima. Bicikl neće biti dopušten na normalnim skijaškim stazama, ali će biti dopušten na zatvorenim područjima za snowbike ili stazama s vodičem.

“Treba ti samo pet minuta da se navikneš na ovaj snježni bicikl. Moraš se naginjati u zavojima, kao i na motoru, a što se više naginješ, više se zabavljaš”, rekao je za EuroNews Mario Bicocchi, vlasnik tvrtke za iznajmljivanje bicikala u Austriji. Popularni Top Gear koji inače ne hvali električna vozila, ovaj je bicikl opisao kao “nešto najzabavnije što možete imati na snijegu”. Električan je, ne stvara buku niti ispušne plinove.

PHOTOS BY: Moonbike, Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.