p1

Ovo je najbolji dječji vrtić u Hrvatskoj: Vode djecu u prirodu, gdje učenje postaje igra

GREEN_300_listici_sredina

Imaju i certifikat ekovrtića

U Lojtrici posebnu pažnju pridaju izletima u prirodi, ali potiču i odlazak u kazalište, kina te organiziraju ljetovanja i zimovanja, a imaju i besplatne igraonice za potencijalno darovitu djecu.

Hvala djelatnicima, roditeljima, prijateljima i građanima Velike Gorice, hvala na podrški i svakom vašem glasu koji nam je pomogao da postanemo i drugi najljepši vrtić. Od srca dijelimo s vama ponos, sreću i zadovoljstvo zasluženim uspjesima, kazali su iz Lojtrice, ekološki osviještenog vrtića koji je među prvima u zemlji dobio certifikat ekovrtića.

Uz rano učenje engleskog i sportski program, svojim najmanjim polaznicima nude i glazbeno-scenski program, ali i alternativni Montessori program. Riječ je o pristupu koji njeguje dječju osobnost, gdje učenje postaje igra, čime se neizravno potiče zanimanje djeteta za različita područja.

Naglasak, dakle, nije na poučavanju djeteta, već se osigurava poticajna okolina koja povećava dječju prirodnu radoznalost i omogućuje djetetu spontano učenje otkrivanjem. Moto je metode glasi “Pomozi mi da to učinim sam.” Na taj se način jaki usavršavaju, a slabi jačaju.

“Ovim programom želimo doprinijeti kvalitetnijem ostvarivanju prava djeteta na mogućnost izbora područja u kojem s veseljem i lakoćom uči, stvara i razvija se. Osnovni cilj Montessori pedagogije je osposobiti svako dijete da bude samostalno, emocionalno stabilno, socijalno osjetljivo i kreativno, s poznavanjem vještina koje će mu biti potrebne u budućnosti”, tvrde u Lojtrici.

Ne uče samo djeca

U Lojtrici posebnu pažnju pridaju izletima u prirodi, ali potiču i odlazak u kazalište, kina te organiziraju ljetovanja i zimovanja. Imaju i besplatne igraonice za potencijalno darovitu djecu, programe prevencije zlostavljanja te igraonice za djecu iz socijalno-deprivirane sredine. Uz prostrani prostor interijera i vrtićkog dvorišta na raspolaganju su im čak dvije sportske dvorane.

No, osim brojnih aktivnosti za djecu, u Lojtrici imaju i poseban program za roditelje.

“Cilj programa je pružanje podrške roditeljima u ispunjavanju njihovih roditeljskih odgovornosti. Na radionicama roditelji razmjenjuju ideje o načinima na koji žive svoje roditeljstvo, uče o potrebama djeteta i roditelja i načinima njihova zadovoljavanja, vježbaju komunikacijske vještine i traže zajedno odgovore na mnoga pitanja vezana uz njihovo roditeljstvo”, stoji na njihovim službenim stranicama.

‘Hvala svima’ 

Kriteriji, koje je odredilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja te Agencija za odgoj i obrazovanje, za ovogodišnji izbor najboljih vrtića platforme gradonačelnik.hr, istaknuli su Dječji vrtić Lojtricu kao najbolji prema ocjeni stručnog žirija, a po glasovima publike za najljepši vrtić zauzeo je drugo mjesto.

U izboru za najljepši vrtić, koji se provodio putem Facebook-glasova, sudjelovala su 52 vrtića koja su prikupila 40 tisuća lajkova, a iza najljepšeg vrića iz Andrijaševca, koji ima i bazen, smjestilo se upravo velikomlačko zdanje DV Lojtrica. Vrtić je prikupio nešto više od tisuću glasova te tako zauzeo drugo mjesto u kategoriji velikih gradova.

 

 

PHOTOS BY: Dječji vrtić Lojtrica / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.