pexels-taryn-elliott-4281821

Ovo je 20 najpopularnijih TikTok veganskih jela u 2022. godini

GREEN_300_listici_sredina

Jeste li ih i vi pripremali?

Veganska jela sve više dobivaju na značaju, a za to je jednom mjerom zaslužan i TikTok. Jedna britanska tvrtka napravila je istraživanje koja su najpopularnija veganska jela na TikToku bila u 2022. godini, a čini se kako je tjestenina i dalje pri vrhu pa makar i u veganskoj varijanti. Donosimo vam cjelokupni popis.

Sve je više pojedinaca koji su odlučili promijeniti svoje kulinarske navike te prednost dati veganskoj prehrani, među njima su i profesionalni kuhari, kao i oni koji svoje recepte vole podijeliti na TikToku, i ostalim društvenim mrežama. Razna jela na koja smo već naviknuli, od sada možemo naći i u veganskoj varijanti, a zahvaljujući društvenim mrežama kao što je u prvom redu TikTok, ona postaju sve popularnija.

Tvrtka Uswitch je analizirala podatke TikToka kako bi odabrali najpopularnije veganske recepte na ovoj platformi u 2022. godini. Uswitch je otkrio da je 2022. na TikToku bilo više od 3,4 milijarde pregleda videa s oznakom #veganrecipes.

Veganska tjestenina bila je na vrhu popisa veganskih recepata, s 48,2 milijuna pregleda hashtaga što nije iznenađenje, s obzirom na to da je viralni ružičasti umak za tjesteninu potpuno preuzeo platformu ove godine.

@platesandpoppy

Pink pasta brings me a lot of joy 💗🌸🎀 #beetrootpasta #beetpasta #pinkpasta #GenshinTeleport #UnlimitedHPInk #veganpasta #beetsauce #beetrootdip #beetrootsauce

♬ All Again – OMA

Nekoliko najpopularnijih recepata za tjesteninu koji su sadržavali hešteg #veganpasta u 2022. uključuju veganske verzije pečene feta tjestenine i začinjenu tjesteninu s votkom kakvu pravi model Gigi Hadid.

@plantyou

Veganizing celebrity recipes episode 1 #WorldSeries #vegan #veganrecipes #plantbased #gigihadidpasta #tiktokrecipes #pastamachine

♬ original sound – Carleigh Bodrug – plantyou

Ostali recepti koji se nalaze na popisu uključuju i jela poput veganski mac and cheese, veganski kimchi i veganske empanade, a ovo je cjeloviti popis TikTokovih 20 najpopularnijih veganskih recepata 2022., prema Uswitchu:

 1. Vegan pasta
 2. Vegan Sushi
 3. Vegan Pizza
 4. Vegan Tacos
 5. Vegan Ravioli
 6. Vegan Cheesecake
 7. Vegan Mac and Cheese
 8. Vegan Dumplings
 9. Vegan Ramen
 10. Vegan Kebab
 11. Vegan Kimchi
 12. Vegan Pesto
 13. Vegan Hotdog
 14. Vegan Nachos
 15. Vegan Tiramisu
 16. Vegan Risotto
 17. Vegan Empanadas
 18. Vegan Gnocchi
 19. Vegan Gelato
 20. Vegan Lahmac
@elburritomonster

Donner Kebab, but completely vegan with the help of Vital Wheat Gluten, check the recipe 😁

♬ original sound – Elburritomonster

PHOTOS BY: Pexeles, TikTok / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.