245846344_1077173312822776_7049070004478715737_n

Ove prikolice za spavanje beskućnicima nude sigurno mjesto za odmor i priliku da stanu na noge

GREEN_300_listici_sredina

Svatko zaslužuje krevet

Čovjek iz Albanyja udružio se s tvrtkom specijaliziranom za održivi dizajn kako bi izradio posebnu prikolicu koja bi pomogla beskućnicima da se maknu s ulica i iz šatora.

“Kad sam tražio načine kako da pomognem onima koji su ostali bez doma, želio sam učiniti više od toga da nekome dam dnevni obrok,” kaže Jason Christensen u svom sada viralnom TikTok videu koji ima više od 2,3 milijuna pregleda. “Želio sam im dati prostor koji bi im bio odskočna daska koja će im pomoći da prekinu krug beskućništva.”

Christensen je osnivač Sleep Trailera, tvrtke čiji je cilj pružiti sigurnost i dostojanstvo onima kojima je to potrebno. Stanovnik Albanyja u američkom Oregonu sin je stolara i graditelja kuća i kaže da voli stvarati inovativne načine rješavanja složenih problema.

Njegove prikolice su inspirirane kapsul hotelima u Japanu, ali na kotačima. Svaka jedinica sadrži osam pojedinačnih kapsula koje se mogu zaključati kako bi se onima kojima je potrebno pružilo utočište za hitne slučajeve. Christenin krajnji cilj je osigurati krevet svima koji ga trebaju.

Što je prikolica za spavanje?

Prikolica za spavanje je kompaktna, prijenosna opcija za stanovanje koja ljudima omogućuje da imaju siguran, dostojanstven prostor za spavanje i smještaj svojih stvari.

Jarkoplave prikolice dizajnirane su uz pomoć 20 TWENTY Sustainable Manufacturing, održive design tvrtke iz Salema u Oregonu.

@sleeptrailerllc

Sleep Trailer Story how it all began part #1 #youwillbefound #sleeptrailer #safesleep #homelesslivesmatter #homelesssolution

♬ You Will Be Found – Ben Platt & Kristolyn Lloyd & Will Roland & Laura Dreyfuss & Original Broadway Cast of Dear Evan Hansen

Svaka kapsula unutar prikolice opremljena je klima uređajem, grijanjem, uređajem za odvlaživanje, i detektorom ugljičnog monoksida i dima. Svaka kapsula ima veliki prozor i izlaz u slučaju nužde, četiri otvora za protok zraka i odvod. Osim toga, one su vodootporne i lako se mogu prilagoditi potrebama te je u njima dopušten boravak kućnih ljubimaca. Prikolice su dostupne u jednoetažnim i dvokatnim opcijama, a sve su kapsule visoke oko 1.2 metra i široke 1.5 metara.

“Cilj nije ostati ovdje zauvijek. Lijepo je i sigurno, ali možemo i bolje od ovoga”, kaže Christensen u promotivnom videu na web stranici Sleep Trailer. “Nastojimo izgraditi pristupačnije i održivije stanove, jer je to očito pravi odgovor za iskorjenjivanje beskućništva, ali to zahtijeva mnogo resursa i mnogo financiranja”.

Viralno na TikTok-u

Christensen je koncept za svoje prikolice objavio na TikToku gdje su momentalno postale hit. Bio je preplavljen komentarima ljudi koji hvale njegovo inovativno rješenje, traže načine kako dovesti prikolice u svoje četvrti i generalno znatiželjnim pitanjima o tome kako funkcioniraju.

@sleeptrailerllc

Part 1 of most frequently asked questions. Part 2 coming soon hope this helps people see how it could be used and an asset to an area keep the questions and comments coming we love to see it!!!

♬ We Built This City – Starship

Christensen sada ima 170 videa u kojima objašnjava koncept detaljnije. Stvorio je videozapise koji objašnjavaju sve, od hlađenja i grijanja u kapsulama, veličine svake kapsule, kako upravljati prikolicom za spavanje, do toga kako dobiti smještaj na gornjem katu prikolice i pravilu da korisnici moraju biti trijezni.

Christensen na platformi sada ima više od 150.000 pratitelja i 1.4 milijuna lajkova i nada se da će njegove prikolice uskoro biti postavljene diljem Amerike.

PHOTOS BY: Sleep Trailers / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.