261240199_4851680064851444_3138860557603769206_n

Ove pametne tegle brinu o vašim biljkama: Na vama je samo da mobitelom namjestite termin zalijevanja

GREEN_300_listici_sredina

Za zauzete i zaboravne

Ako ste ljubitelj biljaka, a nemate dovoljno vremena za njih ili jednostavno zaboravite na njihovo zalijevanje, ove su pametne teglice vaš idealan odabir.

Ako volite sobne, a nemate uvijek dovoljno vremena da im se posvetite, bit ćete oduševljeni ovim novim modularnim sustavom za samonavodnjavanje pod nazivom LetPot. Riječ je praktički o teglicama koje su “malo” posebnije od ostalih je imaju spremnik u koji stane 20 litara vode pomoću kojeg biljke imaju 30 dana mogućnost zalijevanja. Na vama je samo da aplikacijom na mobitelu namjestite kad i koliko je potrebno vode. LetPot je započeo kao Kickstarter koji već sad premašuje sve zadane financijske ciljeve. Cjelokupni sustav uključuje pametnu aplikaciju, posude koje se mogu reciklirati i LED svjetla za uzgoj na solarno punjenje.

Što se to točno može uzgajati u ovim pametnim teglicama? Svako mlao bilje baš kao i u klasične posude s tim da iz tvrtke kažu da se mogu uzgajati i male voćke. LetPot funkcionira tako što se jednom napuni spremnik za vodu koji traje 30 dana što je izvrsno za one koji putuju ili za one, koji zaborave ponekad zaliti svoje biljke na balkonu, u vrtu ili stanu. “Dokazano je da sobne biljke imaju koristi za zdravlje. Ne samo da stvaraju kisik i uklanjaju štetne toksine, studije su pokazale da smanjuju razinu stresa i podižu raspoloženje”, rekao je stranim medijima Andy Lin, osnivač i izvršni direktor LetPota.

LetPot ima modularni sustav posuda izrađenih od jestive smole otporne na UV zračenje, koja se može reciklirati, a može se i prema potrebi i povećavati količina posuda ovisno o količini biljaka. LetPot se može koristiti u zatvorenom ili na otvorenom jer su posude vodootporne i neće izblijedjeti na suncu. LetPot ima i sustav na koji se može dodati LED svjetla za uzgoj sa solarnim punjenjem. Sve funkcionira putem mobilne aplikacije putem korisnik sam namješta raspored zalijevanja pa tako svaka biljka može imati svoj plan zalijevanja ovisno o potrebama.

PHOTOS BY: Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.