elisa-ph-KQeilBSQPqY-unsplash

Ove nedjelje na Jarunu vas očekuje kraljica sportova – atletika

GREEN_300_listici_sredina

Atletski Kids Day - dođi, trči, skači i bacaj!

Tko će biti najbrži roditelj u gradu, ali i tko će visoko skočiti, daleko baciti ili brzo trčati, saznat ćemo ove nedjelje na atletskom Kids Dayu. Sunčan nedjeljni dan brojni mali i veliki ljubitelji sportskih aktivnosti provest će uz zabavu, trčanje, skakanje i bacanje na zagrebačkom Jarunu.

U nedjelju 12. rujna 2021. na zabavno-sportskom događanju od 10 do 18 sati na SRC Jarun uz malo jezero kod polivalentnog igrališta, djeca svih uzrasta moći će se upoznati s atletikom te uz trenere AK Dinamo-Zrinjevac učiniti prve trkačke, bacačke i skakačke korake. Tko zna, možda upravo ovdje svoje atletske talente otkriju naši budući olimpijski predstavnici? Kako svoje atletske početke ne bi zaboravili, za svako dijete organizatori su pripremili i priznanje za sudjelovanje na Kids Dayu.

Glavni dio programa od 11 do 14 sati obilježit će glasno navijanje i pljesak, jer u podne počinje utrka “Najbrži roditelj”, na kojoj će se u trčanju na 30 m moći okušati roditelji. Čak deset najbržih za svoje će dijete osvojiti besplatnu jednomjesečnu članarinu za treniranje u Atletskoj školi Dinamo-Zrinjevac. Brzina, okretnost, snaga i izdržljivost samo su neke od sportskih vrijednosti koje djeca i mladi stječu tijekom bavljenja ovim sportom. Upravo stoga atletika se naziva kraljicom sportova, jer je odličan temelj za razvoj trkačkih, bacačkih i skakačkih disciplina, kao i tehnika potrebnih za druge sportove.

Nedjeljni Kids Day uvertira je u tjedan prepun vrhunske atletike i novih rekorda, koje već 71 godinu garantira najstarija sportska priredba u Hrvatskoj Memorijal Borisa Hanžekovića. Tako ćete u ponedjeljak 13. rujna od 18.30 sati uživo moći vidjeti sportske nastupe najvećih svjetskih atletskih zvijezda kod zagrebačkih fontana u sklopu natjecanja u bacanju kugle, Memorijala Ivana Ivančića, kao i u utorak 14. rujna od 17.30 sati na 71. Memorijalu Borisa Hanžekovića na atletskom stadionu Mladost.

Svoja mjesta za ovaj atletski spektakl koji se ne propušta možete osigurati već danas online ili u nedjelju na atletskom Kids Dayu u ticket corneru. Iskoristite jedinstvenu priliku i zajedno sa svojim djetetom upoznajte i isprobajte atletske discipline. Provedite jedinstven dan s obitelji i zabavite se na otvorenom!

PHOTOS BY: Darko Tomas / CROPIX; Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.