Ove 3D printane kućice su održivi mini uredi na koje se možete pretplatiti

GREEN_300_listici_sredina

Uredi na pretplatu

S pojavom pandemije veliki broj ljudi se prebacio na rad od kuće što nam je ukazalo na važnost prostora u kojem radimo, gdje se možemo usredotočiti na posao te osjećati ugodno i udobno. Neki se možda ne mogu potpuno posvetiti poslu dok rade od kuće ili nemaju prostor za rad koji im treba. U takvim situacijama odlično uskaču u pomoć coworking prostori ili čak zasebni uredi za najam.

Jedan takav je stvorila tvrtka Denizen i stvorila Architype, mali 3D printani ured koji je pametan, održiv, funkcionalan i omogućava vam da radite na daljinu, ali i da se opustite kada to zatreba i uživate u miru. Ovaj montažni ured dizajniran je da vam pruži sve što bi vam moglo trebati za jedan radni dan, oblikovan je kako bi potaknuo kreativnost i produktivnost, a možete ga postaviti bilo gdje u svijetu ako ste se na njega pretplatili. To je nešto poput Netflixa, ali za fizički uredski prostor.

Ova moderna kabina za rad na daljinu je dovoljno mala da se može instalirati bilo gdje s minimalnim dozvolama. Struktura je precizno izrađena i precizno izrezana, sadrži stol i klupu od masivnog drveta, integrirano spremište, skrivene utičnice, oslonac za noge i ostale 3D materijale koji se u potpunosti mogu reciklirati. Ured sadrži velike prozore te zajedno s dovoljno umjetne rasvjete stvara jarko osvijetljeno radno okruženje. No kako bi pružili privatnost kada to zatreba, prozori imaju film s promjenjivom prozirnošću. Ovaj 3D printani ured uključuje i grijanje, hlađenje, filtriranje zraka, mini hladnjak i stražnji salon s gornjim svjetlom za čitanje. Tu je i pristup jedinstvenoj USB-C vezi sa svim perifernim uređajima, 4K 27-inčni podesivi zaslon, 4K web kamera i ploča za pisanje kao pomoć u stvaranju ideja.

Denizen s ovim uredima želi smanjiti troškove središnjeg ureda, prilagođavajući se promjenama poput rada na daljinu i fleksibilnog načina života. Ovo moderno rješenje s malim otiskom može pomoći smanjiti utjecaj na okoliš koji imaju veliki korporativni uredi. Ovaj mali ured izgrađen je od vrhunskih materijala poput trajno obrađene građe, biopolimera s 3D otiskom i trajne metalne obloge. Tvrtka se nada da će uspjeti stvoriti partnerstvo s gradovima i na taj način bi omogućila da se mini uredi postave na raznim zelenim površinama te utjecati na stvaranje malo drugačije zajednice. 

“Velika je nezadovoljena potreba u prelasku na fleksibilni, daljinski i hibridni posao, a konvencionalnim nekretninama trebat će desetljeća da ih sustignu. Čak i prije pandemije, uredi su bili skupi, odvraćajući pažnju i nezgodni. Bilo je potrebno bolje rješenje. Stvorili smo prostor toliko inspirativan da će promijeniti način na koji želite raditi i živjeti. I nudeći je kao pretplatničku uslugu, prirodno je da poslodavci svojim timovima pruže profesionalno, povezano i sigurno radno okruženje”, kaže Nick Foley, izvršni direktor tvrtke Denizen.
Denizen 3D printani ured je zanimljiva promjena načina i mjesta na kojemu radimo i baš bismo voljeli vidjeti tako nešto postavljeno i u Hrvatskoj.

PHOTOS BY: Denizen / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.