Staropramen-3

Ovaj vikend još stignete isprobati falafel od boba na Staropramen Pikniku

GREEN_300_listici_sredina

Hladno pivo i sjajni vege zalogaj

Ljubiteljima Staropramen piva, obožavateljima slasnih street food specijaliteta i onima koji najviše vole opuštena druženja uz akustične koncerte jasno je da se dvotjedno druženje na travi uz dekice, jastuke, lampice i piknik košare, ne smije propustiti!

Staropramen Piknik koji svake godine okuplja sve veći broj posjetitelja, ove je godine svoju piknik košaru punu odlične atmosfere, idiličnog uređenja i dobrih vibracija otvorilo na novoj lokaciji – u Rougemarin Parku!

Trenutno najinstagramičnija lokacija u Zagrebu danju oduševljava lounge zonama među krošnjama zelenila, a navečer postaje najbolje mjesto za romantičan provod, pravi ženski izlazak, minglanje i druženje mnogobrojne ekipe ljubitelja Staropramena. I tako do 25. svibnja.

Osim uređenja, dekoracija i detalja, u 14 dana trajanja, Piknik je privlačio ljubitelje hladnog Staropramen piva i zalogaja koji ga sjajno prate. Ove godine, s posebnim vegetarijanskim jelovnikom iznenadili su i nas pa smo poznatog chefa Marina Medaka odlučili pitati za recept koji će vas oduševiti. Falafel od boba!

Za 5 porcija, trebat ćete:
  • 500g sirovi slanutak
  • 170g maslinovo ulje
  • 10g kumin
  • 80g mladi bob
  • 15g sol
  • 7g papar
  • 150g mrkva
  • 200g rižino brašno

 

A sad se bacamo na izradu! Slanutak preko noći ostavite u vodi. Sljedeći dan izvadite iz vode i cijedite ga nekoliko sati, a ponekad ga možete malo okrenuti u cjedilu i višak vode obrisati ubrusom. Suhi slanutak stavite u blender skupa s ostalim sastojcima osim maslinovog ulja. Ako moćete oblikovati falafel bez da se raspada, smjesa je dobra. Ugrijte ulje i stavite peći. Kad falafeli pozlatne, gotovi su.

Bezmesne okruglice falafel čiji je glavni sastojak slanutak ili bob izmislili su egipatski beduini, a s vremenom su postale rasprostranjene diljem svijeta kao dio brze hrane. Lako se priprema i i u cijelosti može zamijeniti glavni obrok jer obiluje povrćem, a nazivaju ih najzdravijim fast foodom. Pa ajmo kuhati!

Najšareniji i najukusniji jelovnik nudi i vege sicilijansku pizzu, lignje u kukuruznom brašnu, inćune i slične riblje delicije, a ako još uvijek dvojite oko dolaska na najzeleniji piknik, nemojte jer vas ovaj vikend očekuju koncerti Vjekoslava Ključarića i Zsa Zse.

 

PHOTOS BY: Matej Grgić, Bojan Markičević / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.