Staropramen Piknik koji svake godine okuplja sve veći broj posjetitelja, ove je godine svoju piknik košaru punu odlične atmosfere, idiličnog uređenja i dobrih vibracija otvorilo na novoj lokaciji – u Rougemarin Parku!
Trenutno najinstagramičnija lokacija u Zagrebu danju oduševljava lounge zonama među krošnjama zelenila, a navečer postaje najbolje mjesto za romantičan provod, pravi ženski izlazak, minglanje i druženje mnogobrojne ekipe ljubitelja Staropramena. I tako do 25. svibnja.
Osim uređenja, dekoracija i detalja, u 14 dana trajanja, Piknik je privlačio ljubitelje hladnog Staropramen piva i zalogaja koji ga sjajno prate. Ove godine, s posebnim vegetarijanskim jelovnikom iznenadili su i nas pa smo poznatog chefa Marina Medaka odlučili pitati za recept koji će vas oduševiti. Falafel od boba!
Za 5 porcija, trebat ćete:
- 500g sirovi slanutak
- 170g maslinovo ulje
- 10g kumin
- 80g mladi bob
- 15g sol
- 7g papar
- 150g mrkva
- 200g rižino brašno
A sad se bacamo na izradu! Slanutak preko noći ostavite u vodi. Sljedeći dan izvadite iz vode i cijedite ga nekoliko sati, a ponekad ga možete malo okrenuti u cjedilu i višak vode obrisati ubrusom. Suhi slanutak stavite u blender skupa s ostalim sastojcima osim maslinovog ulja. Ako moćete oblikovati falafel bez da se raspada, smjesa je dobra. Ugrijte ulje i stavite peći. Kad falafeli pozlatne, gotovi su.
Bezmesne okruglice falafel čiji je glavni sastojak slanutak ili bob izmislili su egipatski beduini, a s vremenom su postale rasprostranjene diljem svijeta kao dio brze hrane. Lako se priprema i i u cijelosti može zamijeniti glavni obrok jer obiluje povrćem, a nazivaju ih najzdravijim fast foodom. Pa ajmo kuhati!
Najšareniji i najukusniji jelovnik nudi i vege sicilijansku pizzu, lignje u kukuruznom brašnu, inćune i slične riblje delicije, a ako još uvijek dvojite oko dolaska na najzeleniji piknik, nemojte jer vas ovaj vikend očekuju koncerti Vjekoslava Ključarića i Zsa Zse.