IVBStadtradBoznerPlatz_14-1920x1280

Ovaj grad nudi studentima besplatno korištenje bicikala kako bi lakše stigli na predavanja

GREEN_300_listici_sredina

Promicanje zdravijeg načina života

Studenti na Sveučilištu u Innsbrucku u Austriji mogu besplatno voziti gradske bicikle. Do toga je došlo nakon sporazuma između sveučilišnog studentskog saveza - ÖH Innsbruck - i gradskog javnog prijevoznika - Innsbrucker Verkehrsbetriebe.

Studenti će moći voziti bicikle iz gradskog sustava dijeljenja Stadtrad Innsbruck 30 minuta bez ikakvih naknada. Nakon toga će im se svakih sljedećih 30 minuta naplaćivao jedan euro. Ovo daje studentima dovoljno vremena da stignu na predavanja, a i neće ih puno koštati ako putem do kuće odluče usput negdje stati.

Mnogi studenti odlučuju koristiti bicikl za putovanje na posao, s obzirom na to da mnogi ne mogu priuštiti automobile. Osim toga, javni prijevoz često može imati svoje zastoje, duga vremena čekanja ili lošu povezanost. Bicikli, međutim, dolaze sa svojim skupom izazova, od kojih je jedan skladištenje. Mnogi ljudi, posebno u urbanim sredinama, nemaju dovoljno prostora za sigurno skloniti svoje bicikle tijekom noći.

Od 1. rujna studenti u Innsbrucku imaju mogućnost besplatnog korištenja gradskih bicikala na 30 minuta. Svakih sljedećih trideset minuta koštat će 1 euro. Da bi ostvarili taj popust, moraju se registrirati putem web stranice studentskog zbora koristeći svoju službenu sveučilišnu e-poštu. Osim toga, više neće morati plaćati godišnju pretplatu od 39 eura tvrtki za bicikle.

Lukas Schobesberger, zamjenik predsjednika ÖH Innsbruck, rekao je za austrijske medije da je neovisna i klimatski prihvatljiva mobilnost prioritet za sindikat. Osim toga, moglo bi pomoći u dekarbonizaciji kratkih putovanja i promicanju zdravijeg načina života studenata.

PHOTOS BY: www.stadtrad.ivb.at / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.