023_lifestyle_galaxys22ultra_phantomblack-640x960

Ovaj dugoiščekivani mobilni uređaj izrađen je od recikliranih ribarskih mreža!

GREEN_300_listici_sredina

Od ribarske mreže do mobilnog uređaja

Samsung planira iskoristiti više od 50 tona ribarskih mreža za izradu mobilnih uređaja koje bi inače završile u oceanu.

Samsung je najavio svoje najnovije mobilne uređaje, a jedan od njih spoj je dva prethodna premium modela u “phablet” koji je dijelom napravljen od plastike odbačenih ribarskih mreža. Phablet je mobilni uređaj koji kombinira veličinu formata pametnog telefona i tableta, a zbog svog velikog zaslona omogućava fenomenalno pregledavanje multimedijskih sadržaja. Gama Galaxy S i Note spojeni su u Samsung S22 Ultra koji dolazi s olovkom i zaslonom od 6,8 inča.

Samsung je dramatično poboljšao vrijeme odziva S Pen-a s devet milisekundi na 2,8 milisekundi. Novi uređaj će se prodavati po cijeni od najmanje £1.149 u svojoj osnovnoj konfiguraciji memorije, što ga čvrsto stavlja u ultra-premium dio tržišta mobilnih uređaja.

Samsung S22 Ultra, koji ima dvije dodatne stražnje kamere, široku kameru od 108 MP i još jednu kameru od 10 MP koja dolazi s 10x optičkim zoomom.  Također je dizajniran sa Samsungovim najvećim senzorom piksela ikada. S22+ bi zapravo mogao biti glavna “zvijezda” ove godine. Unaprijeđene su specifikacije i dizajn te su korišteni vrhunski materijali poput metala i stakla što ga čini premium proizvodom.

Samsungova upotreba recikliranih materijala je ipak tek u testnoj fazi jer su takvi materijali, kako kažu, skloni pucanju. Tvrtka je također rekla kako planira ukloniti svu plastiku iz svoje mobilne ambalaže u roku od tri godine.

PHOTOS BY: Samsung / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.