pexels-mustafa-gövde-8013848

Ova velika tvrtka će u svim svojim objektima urediti hranilišta za mace koje žive na ulici

GREEN_300_listici_sredina

Sve o svom trošku

Kako su objavili iz udruge SOS Šape Rovinj, jedna od naših vodećih turističkih kompanija odlučila je pomoći nezbrinutim mačkama koje obitavaju u blizini njihovih objekata. Sudjeluju u akciji "uhvati-steriliziraj-vrati", a sada će postaviti i hranilište za mačke.

Jedna od vodećih turističkih kompanija u Hrvatskoj postat će prva tvrtka kod nas koja će u svim svojim objektima urediti hranilišta za mačke. Riječ je o grupaciji Maistra d.d., koja u suradnji s Veterinarskom bolnicom Poreč i volonterima udruge SOS Šape Rovinj, provodi akciju “uhvati-steriliziraj-vrati” u svim svojim objektima gdje žive mačke, objavili su iz spomenute Udruge. Potpuno o svom trošku, Maistra će postaviti hranilišta za nezbrinute mačke, koje će ondje biti vraćene nakon sterilizacije.

Istaknuli su da je tijekom prosinca na lokaciji Amarin sterilizirano 19 maca koje su nakon sterilizacije vraćene na mjesto hvatanja. Sve mace su, što je uobičajena praksa, označene oznakom izrezanog trokuta na lijevom uhu.

“Zašto je važna (i Zakonom propisana) obaveza označavanja slobodno živućih maca? Ne učini li se to,mnoge će mace biti ponovo bespotrebno hvatane i sedirane i zato ako kastrirate macu koju hranite – tražite da se maca označi”, istaknuli su iz Udruge. Dodali su da mole hranitelje da mjesta hranjena održavaju čistim i urednim.

PHOTOS BY: Facebook, Pexels / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.