Ova unikatna ogledala nastaju od stoljetnih hrastovih greda, a svakom kupnjom posadit će se tri mlada stabla

GREEN_300_listici_sredina

Unesite dašak topline u svoj dom

Znate li što se događa s drvom koje je već korišteno u graditeljstvu, na podovima, zidovima ili kao nosive grede koje su bile potporni stupovi nekadašnjih starih kuća? Postaju unikatna ogledala!

Kada je riječ o uređenju doma, prirodni materijali su odavno postali standard u Skandinaviji, a polako se ovaj stil proširio po cijelom svijetu. Od svih prirodnih materijala, omiljeno je drvo zbog svoje teksture, ali i izdržljivosti što znači da kvalitetan drveni komad namještaja možete godinama imati u svom domu. Drvo je jako zahvalan materijal, uvijek je u trendu, samo se mijenjaju oblici, boje i namjena. Ono zbog čega ga većina voli je zato što drvo u dom unosi toplinu, a najjednostavniji način da vizualno zagrijete svoj dom je dodavanjem drvenih detalja. Upravo to možete učiniti ogledalima domaćeg brenda Qlorett koji ne samo da oduševljavaju izgledom, već i načinom na koji nastaju.

Novi brend ogledala Qlorett, vodi se ekologijom i ekološkim materijalima, prenamjenom drvenih greda u nove predmete, dobiva se nova vrijednost i novi oblik, a danas se to popularno zove upcycling. Naime,  vješte ruke majstora stare drvene grede pretvaraju u ova unikatna ogledala. Sam proces izrade nije težak, dapače veoma je zanimljiv, ali najteže je naći dobre i očuvane stare hrastove grede iz starih drvenih kuća. One se zatim trebaju očistiti, obraditi, pjeskariti i ponovo zaštititi. Inače, stare hrastove grede danas su jako cijenjena i skupa sirovina, te se puno greda izvozi van gdje se isto koriste u uređenju interijera.

Qlorett ogledala su autentična jer su napravljena od stoljetnih hrastovih greda, s naglaskom na detaljima koji su nastali već u prirodi, ali i pod utjecajem vremena. Pukotine, kvrge, naglašena struktura, utjecaj prirode, njihov su sastavni dio zbog čega je svako ogledalo posebno na svoj način i oblikom daje poseban šarm gotovo svakom prostoru.

Osnovna ideja brenda je stvarati jedinstvene proizvode od drveta kao dragocjenog materijala, a samim time naglašavati detalje koji su stvoreni dodirom prirode. Uz proizvodnju drvenih ogledala, pazit će se na prirodu, osvješćivanjem važnosti šuma oko nas, ali i u svijetu. Brend želi raditi u skladu s vrijednostima kako bi izvukao najbolje od prirodnih materijala, a da zauzvrat ne oštećuje prirodu i naš okoliš. U skladu s time, kupnja ovih ogledala ima i ekološku notu. Naime, za svaku kupnju jednom godišnje posadit će se čak tri mlada stabla u Hrvatskoj. Cilj je potaknuti na pošumljavanje i potaknuti svijest o važnostima šuma za sve nas.

Polako se svi vraćamo prijašnjim vremenima gdje su postojale samo prirodne opcije, gdje nije bilo toliko plastike, umjetnih materijala i loših kratkoročnih rješenja koja uništavaju naš planet. Samim time, dobro došla su sva nova rješenja koja će potaknuti na višekratnu namjenu u različitim oblicima i novim vrijednostima, a s minimalnim utjecajem na prirodu.

Iako su ogledala na tržištu tek nekoliko tjedana, kupci su oduševljeni i reakcije su odlične. Svatko kome su bitni detalji u interijeru, tko voli povezivati prirodne elemente u prostor, tko želi posebne i uočljive komade namještaja, ogledala Qlorett za njih su savršen odabir. Možete ih pronaći na službenoj web stranici ili putem Facebook i Instagram profila.

PHOTOS BY: Qlorett / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.