road-trip-with-raj-0uI8LANIe0A-unsplash

Ova država pokreće prvo međunarodno sveučilište za okoliš: ‘Ne činimo dovoljno’

GREEN_300_listici_sredina

Poduzimaju, kažu, konkretne korake

Iako su klimatske promjene značajan izazov za cijeli svijet, ne postoji istraživačko središte koje bi ih proučavalo, smatra predsjednik Šri Lanke.

Na Šri Lanki je osnovano prvo međunarodno Ekološko sveučilište na cijelome svijetu! Odgovor je to na sve vidljivije učinke klimatskih promjena, kazao je njihov predsjednik Ranil Wickremesinghe, istaknuvši da su dosadašnji napori bili nedovoljni u sprječavanju klimatskih promjena i svode se samo na odugovlačenje.

“Prepoznajući važnost rješavanja problema klimatskih promjena, smatramo da bi edukacija trebala biti uključena u školske i sveučilišne nastavne programe. Zato planiramo osnovati Međunarodno sveučilište za klimatske promjene, koje će biti prvo svjetsko međunarodno sveučilište za okoliš. Očekujemo da će to pružiti mogućnosti za poslijediplomski i istraživački rad”, objasnio je predsjednik, a prenosi Newswire.

Izazov za cijeli svijet

On tvrdi da, iako su klimatske promjene značajan izazov za cijeli svijet, ne postoji istraživačko središte koje bi ih proučavalo, te je pozvao više zemalja da se pridruže Šri Lanki u tim naporima. Osim toga, naglasio je da su dosadašnje radnje samo odgodile klimatske promjene, a ne zaustavljaju ih.

“Trenutno u svijetu ne postoji centar koji bi se bavio istraživanjem klimatskih promjena. Stoga poduzimamo korake za pokretanje Međunarodnog sveučilišta o klimatskim promjenama osnivanjem tog centra u Šri Lanki”, kazao je.

PHOTOS BY: Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.