ezgif-2-9b79dd3266

Ova debeljuškasta mačka postala je najpopularnija turistička atrakcija u Poljskoj

GREEN_300_listici_sredina

Popularniji od dvorca iz 12. stoljeća

Velika crno-bijela mačka po imenu Gacek postala je najbolje ocijenjena turistička atrakcija u poljskom gradu Szczecinu, s više od 1000 recenzija na Googleu dajući životinji gotovo savršenu prosječnu ocjenu od 4,9 od 5 zvjezdica.

Kada krenete u razgledavanje nekog novog grada, možete otvoriti jednu od brojnih stranica s turističkim recenzijama koje postoje na internetu. Oni vam mogu poslužiti kao stvarno dobar vodič o tome gdje se nalaze najpopularnije lokacije grada, što može uključivati mostove, zgrade, parkove, restorane, barove, klubove i još mnogo toga.

Međutim, odlučite li se za to kada posjetite Szczecin na sjeverozapadu Poljske, dočekat će vas druga vrsta atrakcije. Mačak Gacek ima svoju oznaku na Google kartama i ima gotovo savršenu ocjenu od pet zvjezdica.

Viralna zvijezda

Gacek, čije ime na poljskom znači dugouhi šišmiš, slobodna je mačka koja već godinama živi u kutiji na ulici Kaszubska u Szczecinu. Godine 2020. lokalni novinski list wSzczecinie primijetio je da je “Kralj Kaszubske ulice” počeo privlačiti obožavatelje, uključujući posjetitelje iz susjedne Njemačke, nakon što je objavljen video o njemu koji sada ima gotovo 5 milijuna pregleda na Facebooku i YouTubeu.

Posjetitelji dolaze iz svih krajeva

Gacekova slava nastavlja rasti, a mnogi putuju iz cijele Poljske, pa čak i iz inozemstva kako bi ga vidjeli.

“Vrijedilo je putovati tri sata da bi me Gacek ignorirao. Preporučujem”, napisao je jedan posjetitelj.

“Odletio sam iz Osla s tranzitom u Gdanjsku da vidim Gaceka. Očekivano, nije obraćao pozornost na mene što je upotpunilo cijelo iskustvo,” stoji uz još jednu recenziju s pet zvjezdica. No, nisu svi posjetitelji bili zadovoljni. “Više volim pse”, glasi recenzija s jednom zvjezdicom.

Neki komentari također izražavaju zabrinutost o Gacekovoj prekomjernoj težini, vjerojatno zbog poslastica brojnih posjetitelja. Gradsko sklonište za životinje apeliralo je na ljude da ga ne hrane. Na natpisu uz njegov dom stoji da Gaceku se mogu ostaviti zatvoreni paketići hrane koje će mu kasnije dati volonteri. “Rado poziram za slike, ali molim vas nemojte me maziti dok drijemam”, piše na natpisu.

Na Facebooku su napisali: “Gacku bi dobro došla mala dijeta, jer pretilost kod mačaka nažalost pridonosi mnogim bolestima i problemima, pa ako ne želimo da Gacek bude redoviti posjetitelj veterinarske ambulante, pobrinimo se za njega – pustimo neka ga hrani samo dadilja.”

Dakle, ako ikada susretnete Gaceka, samo ga pomazite.

PHOTOS BY: Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.