In this photo taken on Tuesday, Feb. 7, 2012, motorists drive past a huge crack on a road, which was damaged by a magnitude-6.9 earthquake at Guihulngan township, Negros Oriental province in central Philippines that shook at least three central Philippine provinces Monday. Dozens of people were still missing Tuesday following the strong earthquake that triggered landslides and damaged buildings and roads on a central Philippine island. (AP Photo)

Otvorile se ogromne pukotine duboke više od kilometra: ‘Ovo je geološka katastrofa, evakuiramo ljude’

GREEN_300_listici_sredina

Građani se trenutno nalaze u obližnjem hotelu.

Od . lipnja lokalne vlasti evakuirale su 3899 stanovnika iz najmanje tri zgrade, visine od 25 katova. Građani se trenutno nalaze u obližnjem hotelu.

Urušavanje tla stvorilo je velike pukotine na ulicama grada Tianjina na sjeveru Kine. Tisuće ljudi je evakuirano, objavile su lokalne vlasti, a prenosi Reuters.
Prema dosadašnjim informacijama, pukotine sežu do dubine od 1300 metara!

Gradska uprava Tianjina nazvala je incident “iznenadnom geološkom katastrofom” nakon prvih informacija koje su dobili od stručnjaka i nekoliko vladinih odjela koji su snimili lokacije.

Od 3. lipnja lokalne vlasti evakuirale su 3899 stanovnika iz najmanje tri zgrade, visine od 25 katova. Građani se trenutno nalaze u obližnjem hotelu.

“Ne može se isključiti da je bušenje geotermalnih izvora rezultiralo gubitkom tla i njegovim urušavanjem u tom području”, priopćili su.

Pitanje sigurnosti 

Ova “geološka katastrofa“, kako ju stručnjaci nazivaju, skrenula je pažnju na pitanje sigurnosti stambenih zgrada u Kini. Inače, kineska je vlada uvela stroga pravila i oštre kazne u slučaju nezadovoljavajućeg upravljanja nekretninama.

Osim toga, kineske su vlasti nedavno inicirale nekoliko sastanaka na visokoj razini o pripremi za geološke i skrivene katastrofe.

PHOTOS BY: Ilustracija/Guliver image / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.