marcell-viragh-ZQas4Ehf-F4-unsplash

Otvorena prva e-trgovina za kupnju održive ambalaže

GREEN_300_listici_sredina

Odgovorna prilika za prehrambene poduzetnike

Trgovcima i svim prehrambenim poduzetnicima pružena je prilika za odgovornim poslovanjem. Naime, otvorena je e-trgovina za kupnju održive ambalaže za pakiranje proizvoda, prva takva u svijetu.

Tvrtka SourceGreenPackaging.com prva je takva u svijetu koja nudi prehrambenim tvrtkama, raznim robnim markama i trgovcima mogućnost kupnje održivih materijala za pakiranje svojih proizvoda. Ovoj tvrtki koja naglasak na svoje poslovanje stavlja upravo na održivost sjedište je u Hong Kongu, otvorena je ovih dana i funkcionira na principu online narudžbi. Potražnja materijala za pakiranje koji ne uključuju plastiku “vruća su roba” posljednjih godina, a čelni ljudi ove e-trgovine dobro su iskoristili trenutak za pojavu na tržištu.

SourceGreenPackaging.com prvi su takve vrste na globalnoj razini, a sama platforma osmišljena je tako da bude jednostavna za korištenje i nudi rješenje za poprilično težak zadatak za tvrtke jer najlakše je posegnuti za plastikom, a to svakako nije opcija. Suosnivačica i izvršna direktorica tvrtke je Sonalie Figueiras, poznata u cijeloj tamošnjoj regiji kao azijska zelena kraljica i dugi niz godina brine o okolišu. “Imam djecu i bolesno mi je pomisliti na razmjere problema plastičnog otpada koji će naslijediti. Godišnje proizvedemo više od 300 milijuna tona plastičnog otpada, a manje od 10 posto se reciklira. Moramo djelovati sada”, istaknula je za strane medije direktorica. Iako su tek krenuli s prodajom pa tek neki od proizvoda tek trebaju biti lansirani na tržište, na  stranicama e-trgovine poduzetnici mogu naći veliki izbor raznih posudica, kutija, platnenih vrećica, paketa za skladištenje čajeva i mnogih drugih proizvoda i to sve od održivih materijala s mogućnošću recikliranja.

PHOTOS BY: sourcegreenpackaging.com, Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.