paige-cody-S0aPskfdJGY-unsplash

Otvoren prvi Bunny Café u Europi: Dok ispijate kavicu, igrate se s napuštenim kunićima i educirate o njima

GREEN_300_listici_sredina

Biste li ga posjetili?!

Ako ovo nije najslađi kafić koji ćete ikada vidjeti, onda mi već neko vrijeme živimo u zabludi. U Krakowu je naime, otvoren prvi kafić sa zečićima u Europi. I ne, u Bunny Caféu, kunići ne služe samo za zabavu, već se tamo možete i educirati o njihovom ponašanju, kao i mogućnosti udomljenja.

Svi ljubitelji malih preslatkih krznenih životinjica napokon će doći na svoje jer se nedavno u Europi, točnije u Krakowu otvorio prvi zečji kafić u kojemu uz ispijanje kave možete uživati u druženju sa zečevima. No, mnogi će reći kako ovakvi barovi iskorištavaju jadne životinje u komercijalne svrhe, međutim Bunny Cafe u Poljskoj ima jednu sasvim posebnu priču.

U njemu se naime, nalaze zalutali, napušteni zečići, kao i zečići koje su aktivisti spasili od loših životnih uvjeta. O njima se brine tim spasioca i ljubitelja životinja, a osim što je ovaj novootvoreni kafić mnogima mjesto zabave, ustanova ima važnu društvenu i ekološku misiju: ​​educirati ljude o kunićima i njihovom odgovornom udomljavanju.

Bunny Café tako predstavlja utočište za kuniće sa životnim prostorom za njih koji nudi čak 150m2 prostora za igru. I dok se igraju, posjetitelji kafića mogu promatrati njihovo ponašanje, ali i učiti o prirodi životinja, od stručnjaka za ponašanje kunića. Također, mogu se educirati o pravilnoj skrbi za životinje te o prednostima i odgovornostima vezanim uz njihovo udomljavanje.

Bunny Café nalazi se u ulici Długa 4, i otvoren je od ponedjeljka do nedjelje od 11:00 do 21:00, međutim u ovom kafiću itekako postoje pravila ponašanja pa primjerice zečiće se ne smije uznemiravati od 15:00 do 16:00 kada oni spavaju, no ako ih želite samo pogledati, to slobodno možete učiniti. Važno je znati da djeca mlađa od 6 godina moraju biti u pratnji, dok u prostoru za igru ​​ne smije biti više od 10 osoba u isto vrijeme.

Ulaz u prostor za zečeve podliježe strogim propisima kako bi se osigurala dobrobit životinja. Možda je sada pravo vrijeme da napravite izlet do Poljske. 

PHOTOS BY: bunnycafe.pl / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.