arnaud-gillard-79Gg7tfJp14-unsplash

Otkrivena ilegalna klaonica: Prizori uznemirili policiju

GREEN_300_listici_sredina

Strojevi prljavi i hrđavi

Sve životinje klali su bespravno, a prerada i dimljenje bilo je, prema riječima policije, u šokantnim uvjetima. Očevid je obavljen na imanju koje se nalazi u zoni visokog rizika zaraze afričkom svinjskom kugom

Mađarsku policiju i inspektore Nacionalnog ureda za sigurnost prehrambenog lanca zatekli su mučni prizori ilegalne klaonice koju su otkrili. Higijensko-sanitarni uvjeti bili su katastrofalni, a na lokaciji koja nije bila ni registrirana, nije ispoštovan ni minimum zahtjeva za zdravlje životinja. U dvorištu su pronađeni ostatci zaklanih životinja, oderana koža, poluraspadnuti ostatci i crijeva…

Sve životinje klali su bespravno, a prerada i dimljenje bilo je, prema riječima policije, u šokantnim uvjetima. Očevid je obavljen na imanju koje se nalazi u zoni visokog rizika zaraze afričkom svinjskom kugom. Utvrđene su brojne povrede zakona u vezi sa životinjama koje se ondje drže (goveda, svinje, ovce, perad).

Upozorenje: Video sadrži uznemirujuć sadržaj! 

Vlasnik nije imao potrebnu službenu dozvolu ili registraciju za proizvodnju hrane, nije imao jedan od osnovnih zahtjeva za sigurnost mesa, a nepoznato zdravstveno stanje životinja predstavlja epidemiološki i sigurnosni rizik.
Policija je u dvorištu klaonice, osim ostataka raspadnutih životinja, otkrila i stroj za čupanje perja, stalak s kukama za meso, pušnicu te kotao. Strojevi su bili prljav i hrđavi, a u plastičnom kontejneru za smeće od 120 litara pronađena je trula, smrdljiva svinjetina.

Pokrenut je postupak protiv vlasnika za višestruko kršenje zdravlja životinja, a s tržišta su odmah povučene pronađene namirnice. Zabranjeno je njihovo stavljanje u promet i korištenje te su stavljene pod službenu blokadu. U tijeku su postupak i određivanje novčane kazne.

PHOTOS BY: Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.