Otkrivamo sve prednosti četkica za zube od bambusa

GREEN_300_listici_sredina

Eko održivost na najvišem nivou

Počnite s održivim načinom života već od ranog jutra, prvom jutarnjom rutinom!

Četkice za zube dolaze u raznim oblicima, veličinama, teksturama te su sačinjene od raznih materijala. Prvi odabir većine korisnika je i dalje plastična četkica, a u manjoj skupini i električna četkica. No, polako ali sigurno četkice za zube izrađene od bambusa zauzimaju važnu poziciju na tržištu dentalnih uređaja. Smatrane najviše ekološki osviještenim iz tog segmenta, bambusove četkice za zube imaju mnogo benefita:

Oralna higijena

Bambusove četkice se smatraju antibakterijskima, zbog čega je pojava i razvoj bakterija na tim površinama sveden na minimum. Ukratko, borac su protiv bakterija dok u istom trenutku čiste vaše zube do razine savršenstva. No, svejedno je preporučljivo ispirati četkicu od bambusa nakon upotrebe. Još u samim začecima proizvodnje bambusovih četkica provelo se istraživanje o kvaliteti uspoređujući se s električnim četkicama te se ustanovilo da su jednako efikasne u borbi protiv plaka i gingivitisa.

Održivost

Bambus je jedna od najbrže rastućih biljaka na svijetu. Sa svojim antimikrobiološkim sastavom, biljke bambuse se ne moraju dohranjivati niti im trebaju pesticidi za rast. Ako koristite bambusovu četkicu za zube, ona je u potpunosti nastala od organskih materijala.

Estetika i dizajn

Jedinstvene su i toliko sofisticirane. Ideja cijelog dizajna je prilagoditi se održivosti i pri tome kreirati lijep proizvod u lijepom pakiranju. Uz posvemašnje trendove, ovakve četkice za zube su savršeni modni dodatak vašoj kupaonici.

Mobilnost

Uspoređujući s električnim četkicama, četkice od bambusa je jednostavno nositi svuda sa sobom. Četkice od bambusa ne zahtijevaju napajanje na električnu energiju pa su idealne za putovanja. Ne morate se brinuti oko punjenja, nemaju nikakav kabel koji trebate uključiti u struju da bi funkcionirale. Bez štetnih posljednica za okoliš!

PHOTOS BY: Pexels / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.