Otkrili smo jedini smartphone na svijetu koji je u potpunosti održiv!

GREEN_300_listici_sredina

Teracube je nova generacija još pametnijih smartphonea

Važnost održivosti prepoznala je i mobilna industrija, jedna od najvećih zagađivača na globanoj razini. Vječno u utrci s vremenom i u potrazi za novim tehnologijama, upravo industrija tehnike proizvodi nevjerojatne količine smeća!

Kako bi se stalo na kraj proizvodnji uvijek nove plastike koja se k tome ne može dalje reciklirati, kao rješenje je došao američki start up proizvod Teracube. Iako su SAD plodno tlo za proizvodnju novih i prirodi naklonjenijih uređaja, čak je i u SAD-u poprilično teško pronaći uređaje koji u potpunosti odgovaraju prirodi, sadrže sve funkcije pametnog telefona, a uz to su i izrađeni od dijelova starih telefona. Kao što je spomenuto, Teracube je potomak platforme Kickstarter, a kada se ponuda za financiranje ovog projekta predstavila svijetu, novci su vrlo brzo prikupljeni, i Teracube je lansiran na tržište u potpunosti financiran iz fondova Kickstartera, a predstavljen je kao “najpouzdaniji smartphone na svijetu!”

Kupnja ovog smartphonea ima snažan pečat, a dolazi od strane proizvođača koji vam obećava četverogodišnje jamstvo, a pod tom garancijom svi budući popravci telefona iznose manje od 150 kuna! U njega su uključena oštećenja uzrokovana vodom, starost baterije ili koji već poznati problem. Najbolji dio kod popravka je što će se “novi” dijelovi telefona nanovo proizvoditi iz postojeće plastike.

Kako je ovaj sjajan proizvod nastao? Uz ideju osnivača Sharada Mittela, koji je imaju viziju proizvesti što više proizvoda koji su modernom čovjeku korisni, a koji imaju dugačak rok trajanja, kako bi se smanjila emisija tehnološkog otpada. Vjerovao je da male promjene u ljudskoj percepcije konzumacije proizvoda mogu imati velik utjecaj na društvo u globalu! Pasionirani zaštitnik okoliša s više od 10 godina iskustva u proizvodnji Softwarea nije puno dvojio.

U pomoć je pozvao Anthonyja Tsima, koji je danas zamjenik CEO-a Mittela, kako bi kreirali mobilni telefon za osviještene, a koji će cijenom i dalje biti dostupan svima. Tako je nastao Teracube, koji je danas dostupan u slobodnoj online prodaji, a koji će svojim dizajnom, eko komponentama i pravednim načelom slobodne trgovine osvojiti baš svakoga!

PHOTOS BY: Green.hr / Sva prava pridržana

Vezani članci

Napravi nešto zeleno već danas.

Klikni „prijavi se“
i na pravom si putu!

Copyright 2021 © Sva prava pridržana - GREEN.HR

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.