Otkrijte fenomenalan sustainable brand Shash

GREEN_300_listici_sredina

Srpski modni brand ima slow fashion filozofiju

Ići u korak s trendovima u modnoj industriji danas znači nešto drugačije. Nije više u fokusu boja, kroj ili materijal, nego izvor iz kojeg odjeća dolazi, a bitno je da on bude održiv.

Ova nepredvidljiva godina utjecala je na tijek rada što velikih brandova, što malih modnih obrta. Usporavanje hiperprodukcije i naglasak na kvalitetnoj robi može se primijeniti u raznim poslovnim domenama, pa tako i u modnoj industriji. Priliku u promjeni poslovne strategije propoznali su i modni brandovi koji su osim praćenja vizualno dopadljivih trendova pažnju usmjerili i na etičnost, održivost i ekološku prihvatljivost odjeće. Bila je to misao vodilja i modne vizionarke Saše Sašić, kreatorice branda Shash iz Srbije.

Život i rad u Madridu Sašu su blisko spojili sa svjetskom modnom kremom, a ona je sve više naklonjena slow fashionu. Ne prateći ni trendove ni sezona, brand Shash pronašao je publiku koja prepoznaje estetski do savršenstva dotjeranu modu, no koja je prije svega vrlo osviještena. Ne iznenađuje zato vijest da je brand Shash uslijed postpandemijske krize dodatno potaknuo održivi način života te donio važnu odluku. Od sada će se svi proizvodi branda Shash proizvoditi isključivo od ekološkog materijala cupro i organske svile. Na taj način brand čija cijela filozofija, od proizvodnje do konačnog pakiranje postaje 100 % održiva, a i pruža važnu poruku: kvaliteta ispred kvantitete.

Organska svila, kao što joj i samo ime govori, potječe iz organskog uzgoja, bez pesticida, antibiotika ili drugih umjetnih tvari kojima se hrani tlo svile iz klasične proizvodnje. Materijal cupro sve se više koristi u modnoj industriji, a umjetno je nastao materijal pod kontroliranim etičkim uvjetima. Cupro je tanka, gotovo prozirna, mekana i ugodna na dodir tkanina nastala od vlakana bakra i amonijaka. Ovakve lijepe promjene u modnoj industriji uvijek nas iznova oduševe te nas upozoravaju kako smo svakim danom korak bliže shvaćanju slow fashion mode. Brand Shash zapratite putem Instagrama i službene stranice.

PHOTOS BY: Fernando Frade / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.