PHOTO BY: Nikola Zelmanović / Sva prava pridržana.
đardin 100

Otiđite na godišnji odmor, a biljke ostavite u sigurnim rukama

GREEN_300_listici_sredina

U Zagrebu je otvoren prvi dizajnerski hotel za biljke

Mnogi od nas pri povratku s godišnjeg odmora jurimo vidjeti jesu li naše biljke preživjele našu odsutnost te se često u tom trenutku suočavamo s biljkama na umoru. Cvjećarnica Đardin omogućava da mirna srca i čiste savjesti odemo na zasluženi odmor dok se vrijedni tim znalaca brine o našim zelenim ljubimcima.

Hrvatska metropola postala je bogatija za još jedan zanimljiv i jedinstven projekt, a osmišljen je za sve ljude koji tvrde da nemaju takozvani zeleni prst. Nagrađivana hrvatska dizajnerica Marita Bonačić u Deželićevoj 89 sa suradnicima je otvorila Đardin. Riječ je o prvom dizajnerskom hotelu za biljke zahvaljujući kojem više nećete morati gnjaviti prijatelje i susjede da zalijevaju vaše biljke dok vi uživate na godišnjem odmoru.

„Naš Đardin je cvjećarnica u kojoj možete kupiti najrazličitije vrste biljaka, a istovremeno nudimo različite usluge od kojih je hotel za biljke jedinstvena. Naime, brojni naši kupci žalili su se da im biljke umiru jer o njima nema tko brinuti kada su oni na putu, pa zato najčešće nisu ni kupovali biljke. Zato smo odlučili ponuditi vam uslugu da kod nas ostavite biljke na čuvanje i njegu, a možete ih donijeti i na održavanje i presađivanje. Dakle, donesete biljku, mi je registriramo i zabilježimo stanje, vi dobijete potvrdu i mi je za određenu naknadu čuvamo, mazimo i pazimo dok ne dođete po nju“, objasnila nam je Marita.

Ne nalazi se samo „plant sitting“ u Đardinovoj ponudi. Đardin nudi i brojne druge usluge – od presađivanja biljki za one s manje iskustva, izrade i izvedbe projekata unutarnjeg i vanjskog uređenja biljem, do savjetovanja i održavanja biljaka, a u planu su i brojni drugi boutique eventi za publiku željnu razmjene znanja i iskustva o biljkama.

„Đardin je izraz kojim mi u Dubrovniku nazivamo park i to je upravo naš Đardin – mjesto kojim možete prošetati, čak sa svojim kućnim ljubimcima, i uživati u različitim biljkama, čitati i družiti se s nama uz kavu ili čaj. Uskoro pripremamo i različite zanimljive radionice jer nam je cilj biti mjesto na kojem se okupljaju i oni koji znaju puno i oni koji znaju malo, ali dijele ljubav prema biljkama. U našoj ponudi su vanjsko bilje, unutarnje bilje, rezano cvijeće, tegle, usluga uređenja eksterijera i interijera biljkama, usluga održavanja biljaka, presađivanja, čuvanje tj. hotel za biljke, najam biljaka i tematske radionice“, dodaje dizajnerica.

Izdanci Đardina izrasli su u tvrtki Klis d.o.o. koja se bavi cvijećem i ukrasnim bilje, a 2019. ideja se razlistala i već privukla brojne poznate Hrvate u potrazi za jedinstvenim poklonima i tailor-made održivom dizajnerskom uređenju svojih interijera. „Biljke u procesu dizajna interijera možda jesu samo točke stiliziranja, ali to su momenti kada prostori zažive. One zapravo čine čuda za interijere, bilo da se radi o prostoru u kojem živite, radite ili organizirate neki poseban događaj – vjenčanje, korporativne evente, snimanja serija, reklame, fotosnimanje ili nešto drugo. Zato je cvijeće u svim slučajevima gotovo neizbježno. Najčešće se u posebnim prigodama koristi rezano cvijeće, koje je skupo i s kojim ljudi najčešće ne znaju što napraviti nakon eventa, pa završi u smeću. S obzirom na to da imamo svoj uzgoj biljaka, nudimo uslugu najma biljaka ili cjelokupnu uslugu uređenja interijera živim biljkama. U cijelom procesu koristimo održive materijale – kako za tegle, tako i za kompletne interijere. Ako ograničenja postoje i nije moguće preskočiti plastiku, potičemo ponovnu upotrebu i reciklažu – to je održiv sistem“, rekla je Marita.

Đardin ima različite vrste biljaka i simpatično pakiranje. Naime, kada odaberete svoju biljku, možete joj dati ime. Đardin tim zatim pažljivo dizajnira omot, ručno ispisuje deklaraciju i detaljne upute za brigu, uz broj telefona koji je dostupan u bilo kojem trenutku za hitnu pomoć i savjet. Sada uistinu ne možete reći da vam briga za biljke nikako ne uspijeva. „Biljke su sjajni cimeri. One svakoga vole jednako i bezuvjetno, samo je pitanje kako naučiti da im to pružimo natrag. Smatram da zaista svatko može i treba biti vlasnik biljke i cijele džungle biljaka. Treba osvijestiti da se i oni sa “zlatnim rukama” nisu takvi rodili nego su razvili interes i upoznali biljke.  Krenuti tim putem, možete kroz naš Đardin“, rekla je za kraj.

 

PHOTOS BY: Nikola Zelmanović, Green.hr / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.