IMG_1015-scaled

Osim za izradu komposta, u Koprivnici će odložena božićna drvca poslužiti i za mrijest ribe!

GREEN_300_listici_sredina

Pomoć pri povećanju populacije smuđa

Nakon blagdana, božićna drvca bez svih ukrasa, mogu se postaviti na dno jezera i poslužiti kao zaklon i mjesto mriještenja ribe. Pomažu cijelom ekosustavu, a prednost ovakve akcije prepoznala je Koprivnica.

Odvoz starih božićnih drvaca s područja grada Koprivnice započeo je ovog ponedjeljka, a građani drvca mogu odložiti na zelene otoke do sljedećeg ponedjeljka, 16. siječnja 2023. godine.

Drvca sakupljaju radnici Sektora zelenih površina te ih odvoze na Kompostanu Herešin gdje će se usitniti i zajedno s ostalim biootpadom pretvoriti u kompost prve klase DomKo. U Kompostanu Herešin građani sami mogu dovesti svoja drvca, ili ih odložiti na jedan od 62 zelena otoka u gradu.

Dio drvaca u ponedjeljak su zaposlenici Sektora zelenih površina odvezli na jezero Šodericu gdje će članovi Zajednice sportsko-ribolovnih klubova Koprivnica borove iskoristiti kao buduća mrjestilišta riba. Naime, borovi se postavljaju na dno jezera gdje zaklon pronalazi riba smuđ i tu se mrijesti. Ovo je odličan i prirodan način prirodnog poribljavanja, a borove će rasporediti kod otoka na Šoderici i na još nekim jezerima te će pridonijeti povećanju populacije smuđa, ističu iz koprivničkog Komunalca.

PHOTOS BY: www.komunalac-kc.hr / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.