markus-spiske-Z-1LR0eoQI0-unsplash

Osijek postaje centar urbane kulture: Stižu grafiti majstori koji će starim tramvajima dati ‘novi život’

GREEN_300_listici_sredina

Podržite ih!

Riječ je o događaju OSCANS, koji će na jednom mjestu okupiti najbolje umjetnike za grafite iz čak sedam zemalj-

U subotu Osijek postaje centar urbanih događanja u Hrvatskoj. Naime na glavnom osječkom trgu održava se festival urbane kulture i specifična manifestacija tzv. “borba grafitima“, odnosno graffiti battle, u kojoj će sudjelovati 20 talentiranih umjetnika, odnosno 10 timova.

Riječ je o događaju OSCANS, koji će na jednom mjestu okupiti najbolje umjetnike za grafite iz čak sedam zemalja: Mađarske, Grčke, Italije, Srbije, Slovenije, Hrvatske i Slovačke. Ono što je posebno za ovaj festival je činjenica da će umjetnici oslikavati tramvaje, autobuse i druga vozila i tako im dati novo ruho!

Vrijedne nagrade

“Zahvaljujući našem pokrovitelju svakom timu bit će osigurano 20 sprejeva.Svi timovi imat će jednak broj sprejeva, jednake boje i jednaku temu koja će biti zadana sat vremena prije natjecanja što će dodati element iznenađenja i uzbuđenja događaju”, objavili su organizatori.

No,  obzirom na to da je riječ o natjecanju, za prva tri mjesta osigurali su vrijedne nagrade:

1. mjesto – 800,00 € + vrijedan poklon paket sponzora i plaketa koju je izradila Škola primijenjene umjetnosti i dizajna (ŠPUD)
2. mjesto – 400,00 € + vrijedan poklon paket sponzora i plaketa koju je izradila ŠPUD
3. mjesto – 200,00 € + vrijedan poklon paket sponzora i plaketa koju je izradila

Kako u Osijeku, u suradnji s gradskom tvrtkom za prijevoz putnika, postoji tradicija crtanja grafita na starim tramvajima, na ovaj će im se način udahnuti novi život, a neka od vozila prometovat će kasnije gradskim ulicama i tako prenijeti poruku i alarmirati društvo.

“Bilo da ste umjetnik ili obožavatelj ulične umjetnosti, ovo je događaj koji se ne propušta! Na trgu vas očekuju i brojne aktivacije, plesne radionice i chill zona”, pozivaju organizatori.

 

 

 

PHOTOS BY: Unsplash, Osječka tvornica ideja / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.