ross-sokolovski-zkjrSeWBbkg-unsplash

Omiljeni trgovački lanac uveo drastične promjene. Odzvonilo reklamiranju nezdrave hrane za djecu

GREEN_300_listici_sredina

Iznimka su čokoladni uskrsni zec i Djed Mraz

Zašećereni jogurti, kakao, slatki napitci za školski odmor, čokolade, bomboni i drugi slični nezdravi proizvodi kojima su "meta" dječji konzumatori, odnosno kupci, od sada u Lidlu više nisu opcija. Naime, ovaj trgovački lanac izbacuje reklamiranje hrane bogate masnim kiselinama, šećerom ili soli te kreće u poticanje djece na zdrav i održiv način prehrane.

Prema mnogima omiljeni, ali i jedan od jeftinijih trgovačkih lanaca koji ima svoje poslovnice i u Hrvatskoj, Lidl uvodi promjene u svoje oglašavanje, među kojima je i reklamiranje nezdrave hrane za djecu. Slatkiši, šećereni jogurti, kakao, slatki napitci za vrijeme školskog odmora samo su neki od proizvoda kojima se lanci reklamiraju ne bi li time dobili i dječju publiku, odnosno kupce.

No, situacija se od siječnja ove godine mijenja. “O važnosti zdrave prehrane treba učiti od najranije dobi. Od siječnja 2023., Lidl više neće djeci reklamirati hranu bogatu masnim kiselinama, šećerom ili soli. Na taj način Lidl prati preporuke Svjetske zdravstvene organizacije (WHO). Također, djeci će se promovirati zdrav i održiv način prehrane”, stoji na stranicama ovog trgovačkog lanca. Iznimke bi trebale biti samo na promotivne artikle i to za Božić, Uskrs ili Noć vještica na primjerice čokoladne djedove Mrazove ili uskrsne zečeve.

PHOTOS BY: Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.