akademija na

Odsad i u Hrvatskoj dostupna platforma na kojoj učite o održivosti u poslovanju

GREEN_300_listici_sredina

Učenje za budućnost

Nakon značajnog ulaganja u razvoj sadržaja, marketing i lokalna partnerstva, e-platforma Akademija održivosti dostupna je hrvatskim, srpskim i bugarskim poduzećima.

Mala i srednja poduzeća (SMEs) u Hrvatskoj, Bugarskoj i Srbiji sada imaju pristup tržišno provjerenoj i dokazano učinkovitoj, besplatnoj e-learning platformi s prilagodljivim tempom učenja, koja je osmišljena kako bi zadovoljila sve lokalne poslovne potrebe za održivošću. Platforma se zove Akademija Održivosti, a stvorena je uz podršku Coca-Cola Foundation te je lansirana 2023. godine u Rumunjskoj od strane organizacije Social Innovation Solutions. Od svojeg osnutka 1984. godine, The Coca-Cola Foundation donirala je više od milijardu i petsto milijuna dolara zajednicama diljem svijeta.

U prvih 12 mjeseci od lansiranja, više od 13.000 malih i srednjih poduzeća registriralo se na platformu. Počevši od danas, nakon značajnog ulaganja u razvoj sadržaja, marketing i lokalna partnerstva, platforma postaje dostupna hrvatskim, srpskim i bugarskim poduzećima.

Ova ekspanzija platforme rezultat je sve veće potražnje od strane poslovnog sektora za usvajanjem praksi održivosti kako bi se uskladili s aktualnim EU regulativama i iskoristili prilike koje donose novi zahtjevi za održivost.

Ciprian Stănescu, predsjednik Social Innovation Solutions organizacije: “Posljednjih 5 godina vidimo sve veći interes poduzetnika za odnos između koncepta održivosti i budućnosti njihovog poslovanja. Naše iskustvo u Rumunjskoj i povratne informacije od lokalnih partnera u Bugarskoj, Srbiji i Hrvatskoj, daju nam snažne razloge da vjerujemo kako će Akademija Održivosti brzo postati glavni izvor specifičnih znanja.”

Platforma će ove godine sadržavati dva glavna tečaja te će postupno širiti svoje resurse prema specifičnim poslovnim potrebama u svakoj zemlji. Prvi tečaj je “Uvod u održivost” i glavna korist za poduzeća koja ga završe je da će moći izgraditi svoju strategiju održivosti na temelju stečenog znanja i dostupnih dokumenata i predložaka. Drugi tečaj fokusira se na temu “Održivost u HoReCa industriji”. Ovo je prvi u nizu tečajeva razvijenih za specifične industrije i detaljno se bavi njihovim potrebama te pruža informacije temeljene na uvidima ključnih stručnjaka, kako lokalnih tako i međunarodnih.

Akademija Održivosti u Hrvatskoj dio je većeg regionalnog programa nazvanog “Održiva budućnost” kojemu je cilj pripremiti mala i srednja poduzeća za ključne izazove poslovanja u budućnosti. Osim Akademije, poduzeća će imati mogućnost pridružiti se programu “TRANSFORMATOR”, tromjesečnom intenzivnom preobrazbenom programu koji im pomaže u transformaciji poslovnog modela u održiviji. Prijave se otvaraju kasnije u lipnju.

“Uzbuđeni smo zbog programa “Održiva budućnost” koji malim i srednjim poduzećima na hrvatskom tržištu omogućuje pristup vrijednom znanju i značajnim mrežama. Vjerujemo da programi poput ovog, pridonose vrijednim obrazovnim resursima i partnerstvima, kako bi se olakšalo tvrtkama postizanje održivije budućnosti za sve i drago nam je što možemo pridonijeti ovom uspjehu.”, napomenuo je Carlos Pagoaga, predsjednik The Coca‑Cola Foundation.

Misija The Coca-Cola Foundation je napraviti pozitivne promjene u zajednicama diljem svijeta u kojima The Coca‑Cola Company posluje i gdje naši zaposlenici žive i rade. Podržavamo transformativne ideje i institucije koje se bave složenim globalnim izazovima i ostavljaju mjerljiv i trajan utjecaj. Naše donacije fokusirane su na održiv pristup pitkoj vodi, otpornost na klimatske promjene i pripremu i odgovor na katastrofe, kružno gospodarstvo, ekonomsko osnaživanje te uzroke koji utječu na našu lokalnu zajednicu. Od svog osnutka 1984. godine, The Coca-Cola Foundation dodijelila je donacije u iznosu od preko 1,5 milijardi dolara tijekom svog mandata za jačanje zajednica širom svijeta.

Misija organizacije Social Innovation Solutions (SIS) je osnažiti pojedince i organizacije da razumiju buduće transformacije i razviju održiva tehnološka, politička i poduzetnička rješenja.

SIS organizira nekoliko programa održivosti i obrazovanja u Rumunjskoj i CEE regiji, radeći s više od 15.000 malih i srednjih poduzeća (SMEs) i nevladinih organizacija (NGOs) u programima kao što su Akademija Održivosti, TRANSFORMATOR, ESG Journey i Sustainability Hub. SIS je također organizator Climate Change Summita, globalne platforme za razgovor o održivosti i rješenjima za klimatske promjene.

Hrvatski ured za kreativnost i inovacije (HUKI) je organizacija posvećena promicanju poduzetništva, inovacija, održivosti i društvenog razvoja. Svake godine HUKI provodi više od 20 projekata i cjelogodišnjih programa usmjerenih različitim društvenim skupinama. Svojim projektima HUKI na godišnjoj razini uključuje više od 10.000 direktnih korisnika te više od 100.000 indirektnih korisnika, u Hrvatskoj i inozemstvu. Ukupni godišnji doseg svih HUKI projekata premašuje 2.000.000 ljudi.

Pridružite se rastućoj zajednici malih i srednjih poduzeća koja usvajaju održive prakse i prilagođavaju se budućim poslovnim izazovima. Registrirajte se na Akademiju Održivosti već danas i započnite svoje putovanje prema održivom poslovanju. Za više informacija posjetite web stranicu platforme ili zapratite društvene mreže: Facebook, Instagram i LinkedIn.

PHOTOS BY: Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.