j

Održivost i zabava: Igre u kojima će vaša djeca uživati ovog Uskrsa

GREEN_300_listici_sredina

Započnite novu tradiciju!

Slavljenje Uskrsa na ekološki prihvatljiv način može biti i zabavno i poučno za djecu. Uključivanjem u aktivnosti koje naglašavaju održivost i svijest o okolišu, djeca mogu naučiti vrijedne lekcije o brizi za planet dok i dalje uživaju u tradiciji ovog posebnog praznika. Od potrage za jajima s reciklirajućim materijalom do „uradi sam“ hranilica za ptice, ima mnogo eco-friendly igara u kojima djeca mogu uživati ovog Uskrsa, a koje će im pomoći da se povežu s prirodom i shvate važnost zaštite našeg okoliša.

Uskrs je posebno doba godine za djecu, s tradicijom bojanja pisanica, pregršt slastica i uživanju u školskim praznicima. Međutim, s obzirom na sve veću brigu o okolišu, važno je pronaći načine za proslavu Uskrsa koji su i zabavni i ekološki prihvatljivi.  Istražili smo neke kreativne i zabavne ideje za eco-friendly igre koje će mališane zabaviti ovog Uskrsa.

Lov na jaja od recikliranih materijala

Jedna od najpopularnijih uskrsnih aktivnosti mališana diljem svijeta je lov na jaja. Umjesto da koristite plastična jaja, koja mogu biti štetna za okoliš, možete izraditi uskrsna jaja od materijala koji se mogu reciklirati kao što su karton, papir ili čak tkanina. Možete ih obojiti u različite boje ili ih ukrasiti naljepnicama. Zatim ih sakrijte po kući ili u vrtu da ih djeca pronađu. Ne samo da će ova aktivnost biti zabavna, već će i naučiti djecu o važnosti održivosti.

Sadnja sjemena

Još jedan način da proslavite Uskrs na ekološki prihvatljiv način je podučavanje djece o vrtlarstvu i održivosti. Možete im dati sjeme za sadnju i dati im biorazgradive posude za sjeme ili ih naučiti kako napraviti vlastite posude od recikliranih materijala. Zatim mogu posaditi sjeme i promatrati ga kako raste tijekom vremena. Ovo je sjajan način da djecu upoznate s radostima vrtlarstva, a istovremeno ih podučavate o okolišu.

Potraga za blagom u prirodi

Ovo je zabavna aktivnost koja se može izvoditi u parku ili vrtu. Možete napraviti popis predmeta koji se mogu pronaći u prirodi, poput lišća, cvijeća, kamenja i insekata. Djeca zatim mogu pretraživati ova “skrivena blaga” i označiti ih na svom popisu kada ih pronađu. Ovo je izvrstan način da potaknete djecu da istražuju prirodu i njezine ljepote.

DIY hranilica za ptice

Poučavanje djece o važnosti brige o životinjama također je važno za njihovo ekološko obrazovanje. Hranilice za ptice možete napraviti od recikliranih materijala kao što su kutije za mlijeko, plastične boce ili kutije za jaja. Zatim možete objesiti te hranilice vani i promatrati ptice koje se dolaze hraniti. Ovo je sjajan način da naučite djecu o važnosti divljih životinja i da od malih nogu u njima probude interes.

Reciklirane rukotvorine

Konačno, možete potaknuti djecu da stvaraju uskrsne dekoracije od recikliranih materijala kao što su karton, papir i tkanina. Od ovih materijala mogu izraditi uskrsne košare, zabavne maske za lice u obliku zečića i pilića ili čak uskrsna jaja. Ovo je izvrstan način za poticanje kreativnosti, a istovremeno podučavate djecu o važnosti smanjenja otpada.

PHOTOS BY: Pinterest / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.