luigi-estuye-lucreative-Ug88xzYLQ1c-unsplash

Održivi domaći dizajneri na jednom mjestu: Ne propustite “Najs impact buvljak”

GREEN_300_listici_sredina

Jedan posebniji buvljak

U šarmantnom i živopisnom stanu i dvorištu u zagrebačkoj Basaričekovoj ulici koji je poslužio i kao set za snimanje legendarnog filma "Tko pjeva zlo ne misli" 22. travnja s početkom u 11 sati održat će se novi "Najs impact buvljak" na kojem ne samo da ćete "ugrabiti" neki genijalni komad odjeće, već ćete naučiti ponešto i o održivoj modi i to od domaćih održivih dizajnera.

U prostorijama IMPACT HUB-a u Zagrebu, 22. travanj rezerviran je za “Najs impact buvljak” gdje ćete na jednom mjestu moći pronaći određene domaće dizajnere i kolekcionare koji promišljaju održivo. Na buvljaku ćete moći obnoviti svoju garderobu, zabaviti se, ali i naučiti ponešto o održivosti u modi što ovaj događaj i promovira.

Selektirana second hand odjeća i poznati domaći održivi brendovi

Na buvljaku će se pronaći selektirana odjeća, obuća i modni dodatci desetak izlagača, a neki domaći modni brendovi pokazat će svoje kolekcije u kojima koriste prirodne ili reciklirane materijale ili im se izrada odjeće bazira na reuse i upcycle principima. To su redom Miret, Mate Pirija, Helen Kelen i još neki koji zasad nisu objavljeni.

Nešto drugačiji buvljak

Organizatori ističu kako kroz buvljak žele pokrenuti i važnu raspravu o održivosti u modi pa će event imati dodatni sadržaj. “Udružili smo se s hrvatskim modnim dizajnerima, brendovima, stilistima i kolekcionarima te ekipom iz Impact Hub Zagreb globalnom nevladinom mrežom koja promovira i potiče poduzetništvo sa svrhom i društvenu inovaciju”, ističu na stranicama događaja. Panel rasprava na temu “Kako modnu industriju učiniti održivijom?” održat će se s početkom u 14 sati, a sve dodatne informacije, organizatori će objavljivati na stranici događaja.

PHOTOS BY: Instagram, Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.