244083652_876689269618493_2655236342431591564_n

Održana je četvrta ovogodišnja akcija Boranke, a zahvaljujući vama posađeno je 5000 stabala

GREEN_300_listici_sredina

Dar prirodi

Savez izviđača Hrvatske, Hrvatske šume, Hrvatska gorska služba spašavanja i Splitski skautski zbor, kao glavni organizatori kampanje Boranka, održali su ove subote u splitskoj Korešnici 27. po redu akciju pošumljavanja požarišta Dalmacije. U sklopu ove akcije posađeno je i 5000 novih sadnica koje označavaju svakog posjetitelja Greencajt festivala.

Na četvrtoj akciji pošumljavanja su domaćini svim volonterima bili splitski izviđači iz Skautskog kluba “Split” i Skautskog kluba “Marjan”, a akciji pošumljavanja pridružilo se čak stotinjak zaposlenika Raiffeisen banke, glavnog sponzora Boranke. Osim njih, u pošumljavanju su sudjelovali i branitelji iz Udruge dragovoljaca Domovinskog rata “Brodosplit”, planinari iz Planinarskog kluba Split, zaposlenici tvrtke Philip Morris te, kao i posljednje dvije godine, pripadnici Hrvatske vojske iz redova Hrvatske ratne mornarice.

“Još nam se stisne grlo od užasa kada se sjetimo 2017. godine i katastrofalnog požara koji je doslovno ušao u grad Split, a stravično poharao njegovu okolicu. Zato smo oduševljeno podržali Boranku čim se rodila ta inicijativa. Vjerujem da je danas svima jasno koliku ulogu ima okoliš na naše zdravlje i naš planet. Blagodati zelenog okoliša i prošumljenosti su višestruke i drago nam je da i naše ruke mogu pomoći u ovoj volonterskoj akciji. Znam da govorim i uime svojih kolega kada kažem da smo jedva čekali ovogodišnje pošumljavanje. Također, jako nam je drago što smo u suradnji s Greencajt festivalom omogućili da se posadi 5000 sadnica kako smo i obećali za svakog posjetitelja tog zelenog festivala. Dakle, nama je Boranka čista win-win situacija – sretni mi, sretna Dalmacija”, rekla je Sara Foršek, sustainability officer Raiffeisen banke.

“Iznimno nam je zadovoljstvo što smo zahvaljujući Greencajt festivalu postali dio ove hvalevrijedne inicijative. Naravno, pod Grencajt festivalom podrazumijevam svakog posjetitelja koji je došao na prvi zeleni festival u našoj zemlji, jer svaki takav dolazak značio je jedno posađeno stablo u Dalmaciji. Ukupno ih je bilo 5000 i ta me brojka silno veseli, a vesele me i neki novi budući projekti s genijalnom ekipom koja se krije iza imena Boranka”, rekao je Vinko Filipić, osnivač portala Green.hr i direktor Greencajt festivala.

Iako je Greencajt festival iza nas, definitivno je ostavio trajni trag. Svaka posađena sadnica predstavlja novi izvor zraka i ulijeva neku nadu u bolje sutra. Hvala Raiffeisen bank i Boranka, a hvala i svim posjetiteljima Greencajt festivala bez kojih ovoliki broj sadnica ne bi bio moguć. Veselimo se ovakvim suradnjama i aktivacijama u budućnosti.

PHOTOS BY: Green.hr / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.