ivars-utinans-vkQgb1lZZPQ-unsplash

Odlične vijesti: Otkako je Lula predsjednik smanjila se sječa u brazilskoj Amazoniji

GREEN_300_listici_sredina

Ima nade?

Obećavajuće su to vijesti s obzirom na Lulino snažno zalaganje za prestanak nezakonite deforestacije.

Otkako je u Brazilu na vlasti novi predsjednik, Luiz Inacio Lula da Silva, deforestacija u Amazoniji smanjila se za 31 posto u usporedbi s istim razdobljem prošle godine.

To potvrđuju i satelitske snimke koje su otkrile da je od siječnja do svibnja uništeno 1986 četvornih kilometara šumskog pokrova u brazilskom dijelu najveće prašume na svijetu, što je manje nego 2867 četvornih kilometara zabilježenih u istom razdoblju prošle godine, prema brazilskoj agenciji za svemirska istraživanja, prenosi Zelena Hrvatska.

Dobre vijesti

Obećavajuće su to vijesti s obzirom na Lulino snažno zalaganje za prestanak nezakonite deforestacije nakon porasta sječa i požara na području Amazonije u vrijeme njegovog prethodnika Jaira Bolsonara.

Kada je Bolsonaro, saveznik moćnog poljoprivrednog sektora, bio predsjednik, prosječna godišnja deforestacija se povećala za više od 75 posto u usporedbi s prethodnim desetljećem.

“Brazil igra veliku ulogu u ravnoteži klime našeg planeta, uglavnom zahvaljujući Amazoniji”, rekao je Lula.

PHOTOS BY: Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.