1

Odjeća popularne online trgovine puna otrovnih kemikalija. Evo o kome je riječ

GREEN_300_listici_sredina

Potvrđeno analizama

Greenpeace Njemačka napravio je analizu odjevnih predmeta koje proizvodi i na tržište stavlja SHEIN. Zaključili su da sadrži otrovne kemikalije koje su zabranjene na području Europske unije.

Odjeća koju prodaje SHEIN sadrži otrovne i opasne kemikalije, tvrdi Greenpeace. Riječ je o najvećoj online trgovini na malo, koja dnevno proizvede između 35.000 i 100.000 novih odjevnih predmeta. Iz Greenpeacea se pozivaju na istraživanje koje su proveli, smatraju da odjevni predmeti sadrže kemikalije, čije je korištenje zabranjeno u Europskoj uniji.

Analizirali su 47 SHEIN proizvoda i otkrili da 15 posto njih sadržava ‘opasne kemikalije’ u razinama koje krše regulatorna ograničenja EU-a. Time su izravna prijetnja zdravlju potrošača i ekosustavima, stoji u izvješću.

“Nalazi Greenpeacea u Njemačkoj pokazuju da upotreba opasnih kemikalija podupire SHEIN-ov ultrabrzi modni poslovni model, što je suprotno od toga da bude spreman za budućnost,” upozorila je Viola Wohlgemuth, voditeljica kampanje za otrove i kružnuekonomiju pri Greenpeaceu u Njemačkoj. Dodala je da proizvodi SHEIN-a sve više preplavljuju europska tržišta i krše propise koje europske vlasti ne provode.

PHOTOS BY: Unsplash, Greenpeace / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.