ezgif-5-b1504d7fa1

Od starih boca napravite otmjene svijećnjake za vaš blagdanski stol

GREEN_300_listici_sredina

Efektno i jednostavno

Kako bismo vas inspirirali za stvaranje vlastitih božićnih ukrasa, izdvojili smo dekoraciju koja je nas oduševila, a vjerujemo da će i vas.

Svi volimo ukrašavati svoje domove u božićno vrijeme, kako bismo unijeli malo više sjaja u naše živote tijekom hladne i mračne zime. To je mnogima jedna od najdražih aktivnosti u blagdanskoj sezoni.

Ono što ne volimo je prekomjerna količina plastike u božićno vrijeme. Trgovci su možda napokon počeli shvaćati da želimo Božić s manje plastike, ali to nije zaustavilo val plastičnih ukrasa koji je pogodio police trgovina.

Vjerujemo da Božić ne smije biti sinonim za plastiku. Ako se slažete s nama, onda je dobra vijest da postoji hrpa prihvatljivih načina za ukrašavanje u božićno vrijeme. Dobra vijest je da ne morate kupovati ništa novo jer se za izradu mnogih rukotvorina koristi ono što već imate pri ruci. Blogerica Matea Halilović uvijek nas iznenadi svojom kreativnošću i idejama, a ovaj put nas je oduševila jednim odličnim eco-friendly DIY projektom. Riječ je o svijećnjacima koje možete koristiti na blagovaonskom stolu kao centralni ukras ili u nekom drugom kutku svog doma.

Gotovo sve potrebno za izradu ove dekoracije vjerojatno imate kod kuće:

  • Prazne prozirne boce
  • Zelenilo
  • Svijeće
  • Voda
  • Dekoracija po želji
    .

U praznu bocu ugurajte eukaliptus ili neko drugo zelenilo koje imate. Može to biti grančica bora, čempresa ili čak šipka s bobicama. U svakom slučaju, nešto što ćete bez problema naći u obližnjoj šumi ili parku.

Kada ste stavili zelenilo u bocu, napunite je vodom. Sada trebate namjestiti svijeću. Ovisno o promjeru svijeće, možda ćete je morati malo suziti pri dnu pa bi sjela u grlo boce.

Da bi svijeća bila stabilnija, možete je malo (pri dnu) otopiti na vatri te onda umetnuti u bocu kako bi je otopljeni vosak fiksirao. Za kraj je preostalo dodati trakicu ili neku drugu dekoraciju na grlo boce. Naravno, ako to želite.

Hvala Matei na ovoj sjajnoj ideji, a ako ste željni još odličnih DIY projekata, svakako posjetite njezin blog Little Things.

PHOTOS BY: Matea Halilović, Little Things blog / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.