da510f17788cea35df80e2960a8de6aa

Od sada možete pronaći i održiviju opciju popularnih naočala

GREEN_300_listici_sredina

Isti bezvremenski model ažuriran modernim materijalima

Poznati klasični Wayfarer model naočala brenda Ray-Ban ažuriran je modernim materijalima dobivenih iz obnovljivih izvora te napokon nudi ekološku verziju za sve ljubitelje klasičnog stila i prirodnih materijala.

Ray-Ban je jedan od najpopularnijih brendova naočala i ljudi ga vole zbog njihovih bezvremenskih i kultnih modela. Poznati oblik Wayfarer naočala je bio među najpopularnijima otkad se prvi put pojavio na sceni 1950-ih, a Ray-Ban ih sada planira učiniti još boljima. Ovaj američko-talijanski brend, u nastojanju da postigne održiviju budućnost, svojim je naočalama dao ažuriranje na biološkoj osnovi. I Ray-Ban Original Wayfarer Bio-acetate sunčane naočale izrađene su od istoimenog materijala Bio-acetat, koji se sastoji od 67% bioloških materijala dobivenih iz obnovljivih izvora. To uključuje drvnu pulpu, pamuk, repu, žitarice i šećernu  trsku kako bi im se dala ekološka prednost u odnosu na izvornu verziju kao i druge stilove na tržištu.

Bio-acetat se dobiva kombinacijom dviju glavnih komponenti: celuloznog acetata (polimera dobivenog iz pamuka ili drvne pulpe) i plastifikatora na biološkoj bazi proizvedenog iz obnovljivih izvora (žitarice, repa ili šećerna trska). Plastifikator na biološkoj osnovi koristi se kao zamjena za tradicionalni plastifikator na bazi fosila, povećavajući ukupni sadržaj na bazi biologije iz obnovljivih izvora na 67%. Postotak udjela bio-baziranog ugljika pokazuje koliko je mješavine materijala dobiveno iz obnovljivih izvora u odnosu na petrokemijske ili fosilne izvore. Najvažniji u svemu ovome je manji utjecaj na okoliš. U usporedbi sa standardnim acetatom, proizvodnja bio-acetata smanjuje emisije CO2 ekvivalenta za najmanje 54%. Budući da održivost postaje jedna od najbitnijih točaka u svijetu mode, vrijeme je i da ovaj cijenjeni proizvođač odradi svoj dio posla.

Ray-Ban Original Wayfarer Bio-acetate sunčane naočale dolaze u nekoliko boja. Crvena, plava i siva u prugastoj varijanti te dva klasična izbora (zelene leće zaokružene Havana ili crnim okvirima). Svaki par ima i ekskluzivnu gravuru te dolazi s posebnom torbicom i kutijom izrađenom od organskih i recikliranih materijala. Koji god komad odaberete nećete požaliti jer je nemoguće pogriješiti s nošenjem Wayfarerica pogotovo ovih u eko verziji.

Pored nove održivije verzije naočala, Ray-Ban nudi i opciju ekološke dostave. Mogućnost ekološkog prijevoza ispunjavaju pružatelji logističkih usluga koji koriste održiva rješenja za smanjenje utjecaja na klimu. Pružatelji računaju emisije ugljika od preuzimanja do isporuke; emisije ugljika zatim se nadoknađuju kroz projekte zaštite klime uključujući pošumljavanje, obnovljivu energiju, odlaganje otpada, energiju vjetra i druge, uz podršku pružatelja logističkih usluga.

PHOTOS BY: Ray-Ban, Instagram, Pinterest / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.