1674653245151-scaled

Od sada će kazne za one koji ne koriste ZG vrećice stizati na račune

GREEN_300_listici_sredina

Pogledajte koliko iznose

U Gradu Zagrebu istaknuli su da se, od uvođenja novog modela prikupljanja otpada, povećalo odvajanje plastike za 50 posto, papira za devet posto a biootpada za 30 posto. Ipak, i dalje ima onih koji ne koriste ZG vrećice, a njima će od ovog mjeseca kazne stizati direktno na račun.

Od veljače će Zagrepčanima koji nisu propisno odvajali otpad i koristili plave ZG vrećice na račune stizati i kazne, potvrdili su u Gradskoj upravi.
Kazna su individualne i iznosit će do 65 eura za kućanstva te do 130 eura za pravne osobe. U proteklih mjesec dana komunalni redari i djelatnici Čistoće podijelili su građanima oko 200 individualnih kazni.

Podsjetimo, novi model prikupljanja i odvajanja otpada primjenjuje se od 1. listopada prošle godine. Kako je do sada fokus bio tek na upozorenjima za nepropisno odlaganje otpada, izdano je 2800 upozorenja.

U Zagrebu sad već 80 posto ljudi odvaja otpad, dok 20 posto njih to za sada ne čini. To, smatraju u Gradu, pokazuje da većina građana želi promjenu i poštuje pravila, a za one koji to ne čine, postoje kazne.

Osim toga, količina miješanog komunalnog otpada smanjena je za 27 posto. Odvajanje plastike povećalo se za 50 posto, papira za devet posto a biootpada za 30 posto, ističu u Gradu.

PHOTOS BY: Green.hr / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.