7.7.2022_9_10_23_Where_the_Crawdads_Sing_HR

U kina stigao dugoiščekivani film “Djevojka iz močvare” koji u fokus stavlja ljudske odnose i povezanost s prirodom

GREEN_300_listici_sredina

Ekranizacija globalnog bestseler fenomena

Domaća publika napokon će na velikim platnima imati priliku pogledati najiščekivaniji triler ovog ljeta. Od 18. kolovoza u kinima nas očekuje "Djevojka iz močvare" koju je publika ocijenila s visokih 96% na stranici Rotten Tomatoes.

Uspješnica New York Timesa, koja je prodana u više od 10 milijuna kopija, uspješno je ekranizirana uz pomoć vrhunske filmske ekipe. Glavnog lika, Kyu, utjelovila je Daisy Edgar-Jones koja je prošlog vikenda na filmskog festivalu u Locarnu primila prestižnu Leopard Club nagradu, a film je prikazan na open-air projekciji pred gotovo 7000 gledatelja.

Između ostalog, upečatljive uloge u ovom hvaljenom trileru ostvarili su Taylor John Smith i Harris Dickinson te David Russell Strathairn. Svakako treba izdvojiti Joju Regina koja je odglumila lik Kye iz mlađih dana. Veliki zamah filmu dala je producentica Reese Witherspoon koja je film preporučila i kroz svoj čitateljski klub Reese’s Book Club. Također, kod snimanja je sudjelovala i autorica knjige, Delia Owens.

Nakon posljednjeg trailera Taylor Swift je objavila cijelu verziju naslovne pjesme filma pod nazivom “Carolina”. Oduševljena knjigom te saznajući da se priprema filmska adaptacija, Taylor je zaželjela sudjelovati u soundtracku pri čemu je i napisala ovu baladu. Pjesma je sadržajem i pričom opjevana iz perspektive Kye te su korišteni akustični instrumenti koji su tipični za američki folklor iz vremena radnje filma. Nije ni čudno da se “Carolina” odlično uklopila u atmosferu te svidjela gledateljima, ali i obožavateljima Taylor Swift.

Knjiga je oduševila brojne čitatelje u Hrvatskoj i diljem svijeta. U ovu je priču o ljubavi, povjerenju i preživljavanju čvrsto utkano misteriozno ubojstvo koje će vas tjerati da nagađate i propitkujete do samog kraja. Ono što će svakako oduševiti gledatelje filma je prikaz prirode, odnosno, močvare i njezine flore i faune. Jednostavno, na trenutak možete pomisliti kao da ste tamo.

Naime, glavni lik Kya odrasta na periferiji Barkley Covea, u močvarnom području malo dalje od ribarskog gradića i njegovih obitelji. U vrlo mladoj dobi, iznenada se nađe sama i mora smisliti kako preživjeti na udaljenom mjestu bez prijatelja ili obitelji koji bi je uzdržavali. Budući da ju je obitelj napustila, Kya je odlučna zaštititi svoje srce od daljnje boli i stalno se podsjeća da se više ni s kim ne smije zbližiti. Unatoč njenom nepokolebljivom pridržavanju ovog načela kasnije u svom životu, vidimo da čak ni njezini najbolji napori da ostane udaljena od svih nisu uspjeli spriječiti druge da je i sami vole i podržavaju.

Iako Kya ima duboke i sasvim razumljive probleme s međuljudskim vezama, uživa u društvo galebova na plaži. Ima ritual da ih hrani svaki dan, bez obzira na vremenske uvjete, a povremeno nosi svoje dekice za spavanje na pijesku kako bi im bila što bliže. Vidimo da Kya zapravo nikad nije sama. Majka priroda postaje glavna njegovateljica u njezinom životu.

“Djevojka iz močvare” definitivno je triler kojeg morate pogledati jer kao što slogan filma kaže – tajne su zakopane ispod površine. Isto tako, nikad nije kasno ni da pročitate knjigu za koju je hrvatski izdavač Vorto Palabra samo ususret filmu pripremio ekskluzivno izdanje sa filmskom naslovnicom.

PHOTOS BY: Press / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.