IKEA Green Friday

Obnovite stari namještaj ili mu dajte novi dom

I namještaju treba malo ljubavi

U današnje vrijeme skloni smo odbacivanju starih predmeta i kupovini novih iako im samo uz malo truda možemo udahnuti novi život

Sigurno ste nekada od svojih roditelja, baka ili djedova čuli da je namještaj prije bio kvalitetniji. Kupovali su se komadi koji su u njihovim domovima bili dugi niz godina, a neke predmete možda i dandanas koriste. Ima i neke istine u tome i takav se namještaj, ako nije u potpunosti oronuo, može obnoviti i koristiti još neko vrijeme. Nekima je obnova starog namještaja uvjetovana ekonomskim razlozima dok drugi žele stvoriti originalni komad namještaja koji će s ponosom pokazivati gostima.

Ako imate namještaj koji je oguljen, na njemu postoje ogrebotine ili mu je potrebno osvježiti boju, njegov izgled lako možete osvježiti. Bilo bi poželjno prvo skinuti s njega staru boju uz pomoć električne brusilice ili ručno s brusnim papirom. Nanesite temeljni sloj boja, a zatim završite sa željenom nijansom lak boje.

Za staru garnituru ili stolicu možete kupiti presvlaku. U dućanima postoje one univerzalne, a možete u specijaliziranim radionicama napraviti presvlake po mjeri. Ako ipak želite dugotrajnije rješenje onda se odlučite takav namještaj pretapicirati. To je ipak zahtjevniji posao pa se savjetujte sa stručnjakom i odlučite je li vam to isplativije od kupnje novog namještaja.

Ako vam je stara kuhinja dosadila ili je malo oštećena, a još uvijek čvrsta, povoljno je možete osvježiti tako da promijenite „fronte“ odnosno, vrata od elemenata i ladice. Osim toga, fronte možete osvježiti naljepnicama koje dolaze u raznim bojama, uzorcima i oblicima.

Ako ipak odlučite kupiti novi namještaj, raspitajte se kome bi vaš stari namještaj dobro došao umjesto da završi na krupnom otpadu. U pronalaženju novog doma za vaš stari namještaj pomoći će vam IKEA.

Naime, u tvrtki IKEA jako vole Black Friday, a istovremeno vole i sklapanje dobrih poslova, pa su odlučili da bi mogli sklopiti višestruko dobar posao – posao koji će biti i na dobrobit zajednice i na dobrobit planeta. Zato su ovaj Black Friday pretvarili u Green Friday: tijekom deset dana, od 24. studenog do 3. prosinca, otkupljivat će isluženi IKEA namještaj po dvostruko većoj cijeni od njezine procijenjene vrijednosti. U zamjenu za prodani namještaj, kupci će dobiti vaučere s iznosom koji mogu potrošiti u robnoj kući IKEA Zagreb, a vrijednost vaučera ovisit će o stanju vraćenog namještaja. Dvostruka ponuda vrijedi samo za kupce koji su, ujedno, članovi kluba IKEA FAMILY, a sav vraćeni namještaj tijekom navedenog razdoblja bit će doniran za projekte u zajednici kako bi se pomoglo onima koji su najviše pogođeni pandemijom COVID-19. Nakon ove kampanje, usluga otkupa namještaja tvrtke IKEA nastavit će djelovati, a otkupljeni će se namještaj ponovo prodavati na odjelu ‘Kakvo je, takvo je’ u robnoj kući IKEA Zagreb.

Više detalja o ovoj višestruko korisnoj akciji saznajte OVDJE.

PHOTOS BY: Press, Ikea, Unsplash, Green.hr / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.