142669283_159740372587208_6380933398548925433_n

Obitelj iz Bjelovara jedina u Hrvatskoj proizvodi prirodnu kozmetiku od kobiljeg mlijeka

GREEN_300_listici_sredina

Čudotvorno mlijeko za razne bolesti

Obitelj Rebić je ljubav prema konjima pretvorila u uspješan višegodišnji posao. Danas imaju brend prirodne kozmetike od kobiljeg mlijeka, a ime je dobio po konju koji je spojio supružnike Tamaru i Zorana...

Na svega desetak minuta od Bjelovara u Velikom Trojstvu živi obitelj Rebić koja u oazi svog OPG-a pravi proizvode od kobiljeg mlijeka, toliko cijenjenog proizvoda u svrhu raznih bolesti. Sve je započelo kada su vlasnici OPG-a “Rebić” supružnici Tamara i Zoran zahvaljujući tom čudotvornom mlijeku izliječili bronhitis kod obojice sinova.

Uz malo dobre volje, znanja i svakodnevnog proučavanja, ova je obitelj stvorila ozbiljan sada već višegodišnji posao koji između ostalog uključuje i brend prirodne kozmetike od kobiljeg mlijeka “Mabrouk”.

– OPG smo registrirali još 2007. godine. Suprug i ja smo ljubitelji konja te ih na našem imanju ima trenutačno oko 15. U mlađim danima, prije djece bavili smo se treniranjem trkaćih konja te smo imali priliku puno putovati po Europi. Znali smo da kad dođu djeca, da se više nećemo moći baviti sportom, a konje volimo i željeli smo da se i dalje naša životna priča nastavlja s njima. I tako je bilo. Osim proizvodnje svježeg kobiljeg mlijeka, razmišljala sam na koji način da napravim kozmetiku s njim koja se u Europi već koristi te je vrlo popularna u Francuskoj, Njemačkoj i Austriji. Odlučila sam krenuti na niz radionica za izradu prirodne kozmetike i izradu sapuna. Doslovno sam doma u svojoj kuhinji miksala i radila recepte. Radila sam za svoju obitelj prijatelje i poznanike. Imam sreću, da imam prijatelje velike kritičare koji su također pomogli savjetima što promijeniti. Počela sam objavljivati svoje kreme na društvenim mrežama i tako je krenula kućna prodaja. Toliko sam vjerovala u tu kozmetiku da sam dala otkaz 2018. godine i samo radila kreme iz čiste ljubavi i znatiželje. Suprug me podržavao, makar nije bila situacija da si priuštim biti kod kuće bez primanja uz dvoje djece. Ali to je bio period u kojem smo se svi žrtvovali jer sam ja i dalje vjerovala u svoj san. I moj san se i ostvario. Sudjelovali smo na izboru za “Hrvatskog mladog poljoprivrednika” te smo imali priliku naš projekt o kobiljem mlijeku i kozmetičkim proizvodima predstaviti u Europskom parlamentu u Bruxellesu, gdje je prepoznat kao inovativan i samoodrživ – opisuje svoje početke Tamara Rebić čiji se OPG jedini u Hrvatskoj bavi izradom prirodne kozmetike s kobiljim mlijekom. Njihov rad, trud, ali prije svega i kvalitetu proizvoda prepoznali su kako izvan, tako i unutar Hrvatske.

– Prije nekoliko mjeseci dobila sam poziv od jednog velikog prestižnog trgovačkog lanca. Rekli su da prate moj rad dvije godine te da bi željeli suradnju i moje proizvode na policama te jesam li spremna za veće količine i suradnju. Taj tren nisam mogla vjerovati da se to događa baš nama. Znali smo da nas čeka puno posla i velika financijska ulaganja, od izrade dokumentacija, analiza, novi logo, ambalaža, proizvodnja, dizajn, web, no uspjeli smo uz odličan tim mladih hrvatskih poduzetnika, a posebno puno mi je pomogla poznata hrvatska formulatorica i vlasnica kozmetičke linije doradom i poboljšanjem receptura. I tako je nastala naša nova linija prirodne kozmetike s kobiljim mlijekom – prepričava Tamara čija linija kozmetike nosi naziv prema jednom njihovom posebnom konju.


– “Mabrouk” je dobila ime po našem konju koji je spojio te stvorio ljubav između mene i supruga i on je osvojio sve trke koje je trčao u svojoj karijeri – rekla je.

Kozmetiku OPG-a “Rebić” mogu koristiti djeca i odrasli te kako nam je otkrila Tamara, njihovi su proizvodi pogodni za sve osobe koje imaju osjetljivu kožu te su osjetljivi na industrijsku kozmetiku.

– Trenutačno u ponudi imamo blagotvornu kremu s kobiljim mlijekom s hladnoprešanim uljima, bilogorski balzam s kobiljim mlijekom i uljem noćurka, prirodan sapun s kobiljim mlijekom, revitalizirajući šampon s kobiljim mlijekom i njegujući losion – ističe, a svi su sastojci su pomno birani o kojima brine isključivo Tamara.


Još duboko u prošlost ovo čudotvorno mlijeko koristili su mnogi u raznim izlječenjima, a beneficije kobiljeg mlijeka uistinu su mnogobrojne.
– U Europi i starom Rimu poznavali su ljekovite i regenerirajuće učinke kobiljeg mlijeka na zdravlje i ljepotu. Kleopatra, jedna od najranijih ikona ljepote, kupala bi se u kobiljem mlijeku kako bi joj koža i kosa bili svilenkasto meka. Kobilje mlijeko koristi se diljem svijeta, a njegove dobrobiti opisuju znanstvene studije koje ga preporučuju djeci, starijima i sportašima. Izvrsno je za sve koji imaju probleme dišnog sustava, kašalj, bronhitis, astmu, hripavac – kaže nam Tamara koja ističe kako kobilje mlijeko ima pH koji je sličan onome u ljudskom tijelu, pa održava kožu uravnoteženom i njegovanom.

I privatno, ova se obitelj trudi što više živjeti u skladu s okolišem i konzumirati što prirodnije proizvode kako u njezi tijela, tako i unosom prehrane koja je kod njih većinom netom ubrana u vrtu.

– Ja, kao mladi roditelj, a više manje i svi naši prijatelji i poznanici sve više razmišljamo, što kupujemo, konzumiramo, unosimo u naš organizam i njegujemo naše tijelo. Jer sve što stavljamo na našu kožu, ulazi u naš krvotok i organizam. Mogu reći da je puno mladih sve više osviješćeno što koristi i kupuje i zaista nam je bitan kvalitetan proizvod sve i da je i par kuna skuplji. Uvijek biram kvalitetu, posebno za zdravlje naše djece. Prirodna kozmetika je u današnje vrijeme sve traženija. Također, mi smo odlučili živjeti na selu, jer tu možemo živjeti svoj san, život, posao uz konje i životinje koje volimo. Djeca imaju kvalitetno djetinjstvo uz neograničenu kretnju, igru, druženje i svjež zrak. Pokušavamo proizvesti što više domaće hrane, što ne proizvedemo kupujemo od drugih OPG-ova imamo i svoj mali vrt pa uvijek imamo svježeg povrća, pekmeza, zimnice, jaja – opisuje nam vlasnica brenda koji je i u ovim pandemijskim uvjetima našao put prema kupcima. Teže, doduše, ali raditi kaže, nikad nisu prestali.

– U vrijeme pandemije Covid-19, odgođeni su mnogi sajmovi ali je zato porasla online prodaja na našim stranicama, posvetili smo se radu online, društvenim mrežama te se najviše prodaje sada odvija baš tamo i po preporukama. Pandemiju dobro podnašamo, posvetili smo se radu na imanju, konjima, izradi kozmetike i brojnim projektima na kojima radimo. Ide sve dosta otežano i usporeno ali raditi se mora – zaključuje Tamara.

PHOTOS BY: Privatni album / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.