274018225_1353550205105192_9049397550255922673_n

Obavezno morate pogledati ovaj 9-minutni dokumentarac o napuštenoj bebi vjeverici

GREEN_300_listici_sredina

Što će prevladati - ljubav ili instinkt?

Jeste li ikada poželjeli uzgajati divlju životinju? “My Duduś” je devetominutni Op-Doc film koji prikazuje pokušaj jedne žene da odgoji bebu vjeverice koju je našla napuštenu u svom dvorištu.

Tijekom ljeta 2020. fotograf i redatelj Tom Krawczyk vratio se kući u američki Chicago iz Poljske, gdje je studirao filmografiju. “Kad sam stigao doma, majka me tiho otpratila u sobu gdje je nježno izvukla čudno biće bez dlake iz kutije za cipele”, prisjetio se. “Izgledalo je kao da je palo na zemlju s drugog planeta.”

Upoznajte zvijezdu filma “Moj Duduš”, miroljubivu sivu vjevericu koja je iskočila iz svog gnijezda kada je bila stara samo nekoliko dana i našla se na brizi redateljeve majke.

Krawczykov devetominutni Op-Doc, koji je predstavio The New York Times, kronika je razvijanja veze između njegove majke i mlade vjeverice, koju ona njeguje i sklanja u obiteljsku kuću u vrijeme kada su skloništa za životinje bila puna do posljednjeg mjesta.

“Intuicija mi je govorila da uzmem fotoaparat”, objašnjava. “Znao sam da se događa nešto posebno. Moja majka, poljska imigrantkinja koja me je sama odgojila, osjećala je prazninu vlastitog doma nakon što sam krenuo u školu, i znao sam koliko će joj radosti donijeti uzdržavanje vjeverice.”

Kako Duduś raste, tako raste i njihova emocionalna povezanost, ali njegovi instinkti postaju sve snažniji. Više vremena provodi vani, a odnos se mijenja kako mladi glodavac sazrijeva. Pogledajte više Krawczykovih radova na njegovoj web stranici i Instagramu.

PHOTOS BY: Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.