122272a4ec6e525262bb33b90b571842

Novu 2023. dočekajte u održivijim odjevnim kombinacijama. Donosimo vam savjete kako

GREEN_300_listici_sredina

Održiva elegancija

Znate li već što ćete odjenuti za najluđu noć u godini? Ako još uvijek nemate svoju omiljenu kombinaciju za doček, mi vam donosimo savjete kako biti što održiviji u biranju odjeće za zabavu.

Ako nešto trpi raskošne i različite odjevne kombinacije, onda je to svakako najluđa noć u godini, a to je Silvestrovo. Gomilanje i kupnja novih odjevnih komada možda i nije najodrživija opcija pa ove godine odaberite opciju koja godi i okolišu, ali i vašem ormaru koji ne treba još jednu novu šljokavu haljinu na polici. Mi vam donosimo savjete kako odoljeti shoppingu u trgovinama brze mode, biti što održiviji, a opet glamurozni i svoji.

Prekopajte ormar od vrha do dna

Jer se u njemu sigurno krije neka kombinacija koju možete iskoristiti za doček Nove godine. Možda niste ni svjesni da vaše police skrivaju neki komad odjeće koji ili još niste odjenuli ili ste naprosto zaboravili da je unutra. Stoga, prije 31. prosinca detaljno zavirite u vaš ormar i zablistajte u kombinaciji koja košta ravno 0 kuna.

Iznajmite, posudite

Jedna je opcija da svoju najbolju odjevnu kombinaciju za doček posudite od sestre, prijateljice, mame, ali i bake, no zahvaljujući domaćim rent servisima koji su zaživjeli proteklih godina, možete se odlučiti i za tu opciju koja je znatno praktičnija, osvještenija i ekonomičnija. Jedan od takvih servisa su i Rent4Style, Noema i Haljina.hr koji nude genijalne svečane kombinacije kojima je teško odoljeti. Naći ćete haljine raznih modela po znatno nižoj cijeni, a nakon zabave odjeću jednostavno vratite.

Second hand shopping

Ako baš ne možete odoljeti kupnji, onda neka ona bude u nekom od second hand shopova diljem gradova kojih svake godine na sreću ima sve više. Rabljena odjeća svakako je dio cirkularnosti pa stoga možete kupovati bez grižnje savjesti, a i cjenovno ćete bolje proći, kao i činjenica da ćete tamo pronaći neki komad odjeće koji je unikatan i poseban.

Izradite, prenamijenite

Možda je ostalo premalo dana da vam netko sašije haljinu, no to ne znači da sami uz malo mašte ne možete izraditi neki svoj posebni komad odjeće za doček. Također, možete i prepraviti neki komad. Primjerice, skratiti haljinu, dodati hlačama neki detalj ili pak našiti neku perlicu. 

 

PHOTOS BY: Pinterest, Pexeles, Unspash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.