jamie-fenn-I8fwQMjR67M-unsplash

Novosti u riječkom Startup inkubatoru: Kreće Startup Green namijenjen razvijanju tvrtki u održivom smjeru

GREEN_300_listici_sredina

Poduzetnici u nešto drugačijem okruženju

U sklopu Startup inkubatora Rijeka od ponedjeljka, 3. travnja, kreće novi program, Startup Green, sastavljen od niza radionica koje se bave različitim temama iz područja čistih i zelenih industrija, zaštite okoliša, energetike i uštede energije te održivog razvoja.

Program je namijenjen poduzetnicima koji žele razviti svoje poslovanje u području navedenih industrija ili ga unaprijediti u skladu s načelima održivosti i društvene odgovornosti i kroz primjenu inovacija i novih rješenja u području energetske učinkovitosti. Poput postojećih programa, Startup Green održavat će se u prostoru centra RiHub, Ivana Grohovca 1a, a za sve polaznike je u potpunosti besplatan. Za sudjelovanje nisu potrebni posebni uvjeti, već isključivo obavezna prijava na email: startup@rijeka.hr najkasnije 24 sata prije početka radionice. Broj sudionika po radionici ograničen.

Raznolike i korisne radionice

U ponedjeljak, 3. travnja od 18 do 20 sati Natali Bosić održat će radionicu izrade kokedama, odnosno zemljane kugle obložene mahovinom. Ova zanimljiva forma sadnje biljaka bez posude potječe iz Japana i čini savršen spoj prirode i umjetnosti. Svaki od sudionika izradit će vlastitu kokedamu koju će moći ponijeti kući. Također, sudionici radionice imat će priliku upoznati nekoliko nezahtjevnih biljaka koje su ujedno i sjajni pročišćivači zraka.

Važnost kompostiranja u izazovnim vremenima

Ivana Brkljačić i Philip Klobučar iz obrta Terra Nera će u četvrtak, 6. travnja od 18 do 20 sati održat će radionicu “Važnost komposta i organske poljoprivrede u izazovnim vremenima“. Sudionici radionice će moći saznati više o procesu kompostiranja, ulozi komposta u kruženju tvari u prirodi te organskoj proizvodnji hrane. Svaki polaznik dobit će i biljku kao poklon.

U srijedu, 12. travnja od 18 do 20 sati Martina Tuta održat će radionicu “Proljetni wild foraging u službi imuniteta“, na temu branja samoniklog bilja. Sudionici radionice će nakon održanog predavanja moći prepoznati nekoliko najljekovitijih proljetnica iz našeg kraja, te od istih i pripremiti svoje čajne mješavine.

Više o Startup Green radionicama kao i o rasporedu istih možete pronaći na  mrežnim stranicama Startup inkubatora Rijeka.

PHOTOS BY: Grad Rijeka, Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.