robert-klank-hiS3oobBeeU-unsplash

Novosti u Opelu: Najavili novi model Mante, ali i potpunu elektrifikaciju svih vozila

GREEN_300_listici_sredina

Održivi automobilski gigant

Mnogo je novosti u Opelovoj tvornici automobila. Osim što su predstavili novi Opel Mantu, najavljuju potpunu elektrifikaciju do 2028. godine, kao i činjenicu da će do iduće godine svi modeli Opela imati i svoju električnu verziju i bit će dostupni u Europi.

Mnogo je novosti od jednog od najpoznatijih europskih proizvođača automobila. Naime, Opel otvara sljedeće poglavlje sveobuhvatne ofenzive elektrifikacije; njemačka marka, bogata tradicijom, trenutno ne samo da proširuje ponudu električnih modela, već će se od 2028. godine u potpunosti usredotočiti na električna vozila. Opel će također ući na najveće svjetsko tržište automobila u Kini kao potpuno električna marka. Nadalje, legendarna Opel Manta proslavit će svoj povratak kao potpuno električni automobil.

“Od 2028. Opel će nuditi isključivo električne automobile u Europi, našem glavnom tržištu”, rekao je izvršni direktor Michael Lohscheller na Stellantis EV Digital Day 2021. “Ovo jasno pokazuje predanost Opelove marke električnoj mobilnosti. Budućnost automobilske industrije je električna i Opel je dio toga. Na putu smo da iznova osmislimo Opel i postanemo mlada, zelena i globalna marka”, tvrdi Lohscheller. “Idemo prema nultim emisijama CO2 u budućnosti, što je nova valuta u našoj industriji”, dodaje.

Osim toga, sada je donesena konačna odluka o vraćanju marke Opel u Kinu. Više detalja bit će objavljeno u dogledno vrijeme. “Obećali smo da će Opel postati globalan i to će biti. Kina je najveće tržište automobila na svijetu i sigurni smo da ćemo tamo profitabilno rasti. Kineski kupci mogu se radovati našim proizvodim”, rekao je izvršni direktor Michael Lohscheller.

Lohscheller je također najavio da će Opel oživjeti legendarnu Mantu, nakon neodoljivih povratnih informacija koje je marka dobila tijekom lansiranja Opel Mante GSe ElektroMOD. “Manta je prava ikona u povijesti našeg brenda i inspiracija za njegovu budućnost. Sredinom desetljeća uvest ćemo novu Mantu u serijsku proizvodnju. Naravno, potpuno električna”, ističe Lohscheller. Ono što je još novost kod Opela je i to da će marka ove godine ponuditi devet električnih modela, a do 2024. godine svi će modeli biti dostupni u električnim verzijama.

PHOTOS BY: Unsplash, Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.