Novom ambalažom omiljenih dječjih bombona do podizanja svijesti o važnosti recikliranja

Isti okus, novo održivo ruho

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Smarties je prvi dječji konditorski brend koji mijenja svoj asortiman proizvoda od plastike do pune papirnate ambalaže koja se može reciklirati.

Danas je učenje djece kako reciklirati lakše i zabavnije nego ikad prije. Brojne su igre i aktivnosti povezane s recikliranjem, a cilj im je naučiti djecu da stvaraju manje otpada, odvajaju ga i ponovno upotrebljavaju, pomažući jačanju njihovih ekoloških vrijednosti i predanosti okolišu. Jednog dana naše će djeca dobiti ključeve planete i morat će se o njoj brinuti. Moramo spriječiti sljedeću generaciju da čini iste greške koje smo mi činili i educirati ih za izgradnju boljeg, održivijeg svijeta. Naravno, recikliranje nije jedino rješenje i neće nas preko noći spasiti od štete koju smo nanijeli Zemlji, ali dobar je početak i korak u pravom smjeru. Osim što o recikliranju učimo djecu kod kuće i u školama, važnu ulogu u tome imaju i brendovi. Poput odraslih, djeca generiraju velike količine otpada, ali važno je naučiti ih da je pravilno zbrinjavanje otpada važnije nego ikad prije.

Naime, sve je više kompanija koje omiljene dječje proizvode pakiraju u reciklabilnu ambalažu i potiču ih da nakon što su završili s njom, pravilno ju odlože u spremnik za recikliranje. Jedna takva kompanija je Nestlé koja poznate čokoladne bombonice Smarties odsada pakira u papirnatu ambalažu koja se može reciklirati. Deset posto asortimana već je bilo pakiranu u reciklabilnu papirnatu ambalažu, a sada je to globalno učinjeno i s preostalih 90% asortimana. Kako kažu iz Nestléa, prelazaka na ovakvu vrstu ambalaže kompaniji omogućuje uklanjanje otprilike 250 milijuna plastičnih pakiranja koja se prodaju na globalnoj razini svake godine.

“Preusmjeravanje Smarties ambalaže na papir koji se može reciklirati jedna je od naših ključnih inicijativa održivog pakiranja u konditorskoj kategoriji. Tranzicija prema ovoj vrsti ambalaže započela je krajem 2020. i početkom 2021. godine. Iznimno smo zadovoljni činjenicom da se od sredine travnja, Smarties bomboni u potpuno reciklabilnim pakiranjima nalaze i na policama hrvatskih trgovina“, izjavila je Silvia Sticklea, izvršna direktorica konditorskog asortimana za Jugoistočno tržište.
Nova papirnata ambalaža Smarties dobiva se iz obnovljivih izvora, a izrađena je od presvučenog papira, papirnatih omota ili kartona. Također, informacije o pravilnom odlaganju papirnate ambalaže Smarties navedene su na etiketama proizvoda, sa svrhom podizanja svijesti potrošača o važnosti recikliranja.
Prelazak na reciklabilnu ambalažu od papira predstavlja važan napredak na putu prema obvezi da će do 2025. godine 100 % ambalaže Nestlé proizvoda biti moguće reciklirati i ponovno upotrijebiti, s posebnim naglaskom na izbjegavanje plastičnog otpada.

PHOTOS BY: Promo, Unsplash, Pexels / Sva prava pridržana

Vezani članci

Napravi nešto zeleno već danas.

Klikni „prijavi se“
i na pravom si putu!

Copyright 2022 © Sva prava pridržana - GREEN.HR

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.