sigmund-3FPtmyflfKQ-unsplash

Novo pravilo u hrvatskom gradu: Ako idete na edukacije, računi će vam biti manji

GREEN_300_listici_sredina

Hoće li građane potaknuti?

Kako bi potaknuo građane na razvrstavanje otpada i recikliranje, Grad Pula objavio je novi pravilnik. Manje račune dobit će samo oni koji se pridržavaju pravila.

Iz Pule stiže malo drugačiji način smanjenja računa građanima. Naime, kako bi se potaknulo Puljane na razvrstavanje otpada i povećanje recikliranja, grad je pokrenuo edukacije. Drugim riječima, računi će biti manji za sve one koji polažu specijalne edukacije, ali i za one koji otpad odnose na reciklažno dvorište.

Kako su objavili iz gradske tvrtke, Pula Herculanea d.o.o., spomenuta edukcija ima cilj poticanja selektiranja i recikliranja otpada. “Navedena aktivnost usmjerena je smanjenju količine miješanog komunalnog otpada radi zaštite okoliša i održivosti cjelokupnog sustava upravljanja otpadom. Nakon odrađene edukacije, svaki će korisnik kvartalno imati priliku osigurati dodatni popust u iznosu od 3 kn”, stoji na stranicama tvrtke.

“Za korištenje usluga reciklažnog dvorišta u Puli, Marčani i Fažani predviđen je obračun popusta u iznosu od 3 kune za svaki mjesec u kojem je korisnik koristio ovu uslugu. Nakon odrađene edukacije, svaki će korisnik polaganjem na kvartalnoj bazi imati priliku osigurati dodatni popust u iznosu od 3 kune“, stoji na stranicama Grada.

Osim grada Pule, u ovaj su projekt uključene i Općina Fažana, Barban, Ližnjan, Marčana te Svetvinčenat.

PHOTOS BY: Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.