747cbdb853d9f6eaedd6

Istražuju se okolnosti novog odrona na Jakuševcu

GREEN_300_listici_sredina

Policija osigurava područje

Na zagrebačkom Jakuševcu jutros oko sedam sati ponovno je došlo do odrona smeća. Ozlijeđene su dvije osobe, a pomoć im je pružena u KBC-u Rebro.

Još uvijek nije poznato o kolikom je odronu riječ niti u kakvom su stanju ozlijeđeni.

“Od 7:55 sati zatvorena je Sajmišna cesta od Mičevca do Jakuševca u smjeru zapada. Osigurano je mjesto događanja”, izvijestila je zagrebačka policija.

Mumin Hodžić, šef sindikata vozača i komunalnih radnika rekao je za HRT kako je jedan od dvojice ozlijeđenih radnika u lošijem stanju i da se najvjerojatnije radi o ozljedi ruke.

Gradonačelnik Tomislav Tomašević izvijestio je da je dovoz smeća na Jakuševec suspendiran. Grad je naručio i mobilno dodatno mjerenje pored odlagališta, tako da će Zavod za javno zdravstvo Andrija Štampar doći s mobilnim uređajem koji se koristio kad je bio požar u Osijeku vezano za tvrtku Drava International.

Ujedno je i izrazio žaljenje zbog ozlijeđenih radnika.

“Na onoj drugoj strani je bilo urušavanje u studenom, ovdje gdje je bio sad incident je kompostana. Eksplozija? Ne znamo još, istraga će pokazati – rekao je šef sindikata.

Sanacija odlagališta

Podsjetimo, ovo je drugi ovakav slučaj na zagrebačkom odlagalištu smeća. Prvi se dogodio 11. studenog, nakon čega su iz Grada Zagreba izvijestili kako nema opasnosti za građane, budući da nisu zabilježene povećane koncentracije opasnih plinova.

Tomašević je krajem studenog najavio da će se dio odlagališta otpada Jakuševec, koji se početkom studenoga urušio, sanirati do kraja godine, a poručio je i kako s nadležnima rade da do takvih događaja više ne dođe.

“Planiramo sanaciju izvršiti do kraja godine, radimo s nadležnim institucijama da utvrdimo što se dogodilo, da se to više ne ponovi i da se sanira do kraja godine”, rekao je Tomašević na konferenciji za medije.

Okolnosti se utvrđuju.

 

 

 

PHOTOS BY: Pavao Barbarić / Sva prava pridržana

Vezani članci

No results found.

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.