mado-el-khouly-6BlK0t-Uuso-unsplash

Novi održivi vlak u Velikoj Britaniji vozi na ljudski i životinjski otpad

GREEN_300_listici_sredina

Vlak na biološko gorivo

Ljudi bi se uskoro mogli prevoziti u vlakovima koji voze na njihov i životinjski otpad. Inženjeri koji stoje iza BioUltre, Ultra Light Rail Partners, imaju za cilj zamijeniti gradske vlakove i tramvaje alternativama na biometan kako bi pomogli okolišu.

ULR Partners primio je bespovratnih £60.000 od Vladinog fonda za održive inovacije za razvoj svog vlaka na biometan. Tvrtka planira iskoristiti ovaj novac za razvoj održivog vagona s kapacitetom za prijevoz do 120 putnika.

Biometan je vrsta biogoriva dobivena iz nekoliko otpadnih proizvoda, uključujući kanalizacijski mulj, ostatke poljoprivrednih usjeva, životinjski gnoj i otpad od hrane. Sve to bakterije razgrađuju kako bi se proizveo plin koji se zauzvrat koristi kao čišće alternativno gorivo. Iako biometan ispušta ugljik u atmosferu, zagovornici tvrde da bi se plin oslobodio i prirodnim procesima – korištenjem gorivom komponentom jednostavno se daje novi život koji sprječava potrebu za izgaranjem fosilnih goriva.

Vlakovi dizajnirani za pružanje laganih i pristupačnih putovanja vagonom kao udobna, moderna, pouzdana i sigurna alternativa putovanju automobilom. Ultra Light Rail želi biti u mogućnosti ponuditi ovu opciju većim i manjim gradovima diljem Ujedinjenog Kraljevstva kako bi zamijenili vozila koja onečišćuju okoliš u svojim gradovima i središtima poboljšavajući kvalitetu života za sve.

Nedavni monitoring od strane Sustainability West Midlandsa utvrdio je da bi smanjenje razine samo jedne onečišćujuće tvari, PM2,5, za 50 posto spriječilo čak 952 smrtna slučaja samo u West Midlandsu svake godine. Štoviše, nekoliko značajki učinit će vlak sigurnim u našem svijetu nakon pandemije COVID-19: ultraljubičasta svjetla i jako filtriran zrak učinit će putovanje još sigurnijim, objašnjava se u priopćenju Black Country Commerce of Commerce.

PHOTOS BY: Unsplash; Black Country Commerce of Commerce / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.