Family-holiday-home-1

Novi oblik kampiranja: Ove luksuzne kućice u Rovinju prilagođavaju se okolišu, a dizajnirane su u Hrvatskoj

GREEN_300_listici_sredina

Odmor kakav želimo

Intiman boravak u prirodi uz komfor vlastitog doma sve je traženiji oblik odmora, a istraživanja pokazuju da će se trend povratka prirodi nastaviti. Kampovi su najmanje osjetili negativan utjecaj pandemije koja je i dodatno ojačala ekološku osviještenost gostiju.

Da Hrvatska ne kaska za turističkim trendovima ove se sezone mogu uvjeriti rovinjski gosti u Porton Nature Hideouts – novom i jedinstvenom hrvatskome konceptu turističkog smještaja. Riječ je o luksuznim kućicama u zelenilu kampa Porton, iz kojeg puca pogled na središte grada udaljeno samo petnaestak minuta hoda. Porton Holiday Homes kućice dizajnirane su u Hrvatskoj i potpuno se prilagođavaju prirodnom okruženju bez narušavanja okoliša. Izgrađene su od održivih materijala i opremljene hrvatskim proizvodima, gdje god je to bilo moguće.

“Mi smo prvi kamp koji je dao izraditi vlastite unikatne i modularne kućice od održivih materijala – Porton Holiday Homes. Otvaramo vrata koja vode u skriveni kutak prirode u srcu Rovinja, a kroz novi oblik kampiranja made in Croatia. Kod nas svatko može “izgraditi” kućicu za odmor kakva mu u tom trenutku odgovara”, kaže Zvonimir Tudorović, direktor tvrtke Effectus Consulting koja upravlja s kampom.

Ono po čemu su Porton Holiday Homes jedinstvene jest njihova modularnost, što znači da se mogu slagati u nebrojene varijacije ovisno o terenu i broju gostiju. Svojom površinom one su iznad standarda turističke ponude u Hrvatskoj jer jedna smještajna jedinica zauzima dvije standardne parcele, a svih 27 kućica trenutno ima privatni bazen, prirodnu sjenu i pogled na more.

“Uporište za oblikovanje pronašli smo u ribarskoj tradiciji Rovinja te neposrednom okruženju umirenih, usidrenih brodica. Namjera nam je bila prenijeti doživljaj boravka na brodu. Gotovo je svaka pozicija zahtijevala specifični postav, tako da je svaka jedinica kao sklop dvaju modula i terase zapravo unikatna”, pojašnjava Margita Grubiša iz arhitektonskog studija SKROZ.

Terase su nepravilnog oblika ovisno o mikropoložajima samih modula, površine 30 do 55 metara kvadratnih. Hladovinu, uz jedra, osiguravaju postojeća stabla koja su na pojedinim mjestima integrirana unutar samih terasa. Porton Holiday Homes su u potpunosti opremljene, posteljina je od prirodnih materijala, a bio-kozmetika i ručnici su uključeni u cijenu. Za kućne ljubimce osigurane su zdjelice za hranu i vodu, kao i krevetić za spavanje. U okviru kompleksa nalazi se i restoran Natura koji nudi jela mediteranske i hrvatske kuhinje za početak istraživanja gastronomske ponude Istre i Hrvatske.

 

PHOTOS BY: Press / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.