milan-popovic-BmyXTxyDL-I-unsplash

Nova udruga otvorila prvu javnu DIY radionu i popravljaonu u Varaždinu

Kreativni i ekološki koncept

Varaždinci koji nemaju adekvatan prostor u kojem bi se mogli kreativno izražavati ili u njemu popravljati stvari, sada to mogu činiti u prostoru koji im je osigurala udruga HRDŽA. Osim prostora i alata za rad, građani će moći stjecati i učiti nove vještine s naglaskom na recikliranje.

Grad Varaždin bogatiji je za jednu novu udrugu, Udrugu za kreativni izričaj HRDŽA. Nova udruga funkcionira po načelima poznatima kao ‘3R‘, Reduce, Recycle i Reuse (smanjivanje otpada, recikliranje i ponovno korištenje), a u svojem članstvu okuplja majstore tehničkih i umjetničkih zanimanja poput drvodjelaca, kožara, keramičara i kipara. Iako su osnovani tek nedavno, članovi udruge su u iznajmljenim prostorima u Podravskoj 27 vlastitim sredstvima uredili prostor za edukaciju i rad kako bi uskoro krenuli s ciklusima radionica za građanstvo.

“Građani koji žive u stanovima često nemaju adekvatnog prostora u kojem bi se mogli kreativno izražavati ili pak popravljati stvari, a također isplativost kupovanja alata za svega nekoliko korištenja je upitna. Ovime rješavamo te probleme i građanima dajemo prostor i alat za rad, ali i mogućnost za stjecanje i učenje novih vještina s naglaskom na recikliranje”, rekli su članovi udruge.

U HRDŽI tako najavljuju i dvije prve radionice, onu izrade keramičkih predmeta (početnička razina) koju će voditi profesorica likovne umjetnosti Neda Madjar te osnove rada s recikliranom kožom (početnička razina) koje će voditi mag. razredne nastave te cosplayer Filip Majcen, a svi zainteresirani za radionice mogu se javiti na e-mail adresu udruge hrdza.vz@gmail.com ili porukom (whatsapp, viber) na br. tel 0977808832, kako bi se dogovorili termini.

PHOTOS BY: Press, Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.